TREI CÂINI VAGABONZI, PROTAGONIȘTII UNUI DOCUMENTAR FILMAT ÎN ISTANBUL

Distribuie pe:

Trei câini din Istanbul - Zeytin, Nazar și Kartal - sunt protagoniștii unui nou film documentar, “Stray”, care a fost filmat de regizoarea Elizabeth Lo în capitala Turciei, a informat Reuters.

Lui Zeytin îi place să se plimbe pe străzile din Istanbul pe timpul nopții, Nazar se împrietenește foarte ușor cu persoane necunoscute, iar Kartal locuiește pe un șantier din centrul orașului.

Ei sunt protagoniștii documentarului “Stray”, care prezintă viața de zi cu zi din Istanbul prin intermediul a trei câini ce străbat străzile metropolei turce, căutând mâncare, plimbându-se pe malurile Bosforului și nimerind în mijlocul unui miting pentru drepturile femeilor.

Inspirându-se din tristețea pe care a resimțit-o după moartea unui animal de companie în timpul copilăriei sale, regizoarea Elizabeth Lo, născută în Hong Kong, spune că a dorit să facă un film despre câini și mărturisește că a fost fascinată atunci când a aflat despre existența unei legi votate în 2004 în Turcia pentru protejarea animalelor fără stăpân în fața actelor de cruzime și care stipulează ca aceste animale să fie bine tratate.

Elizabeth Lo a găsit-o pe Zeytin, “vedeta” filmului, într-un tunel în care se afla un grup de refugiați sirieni, care apar foarte des în acest documentar datorită relațiilor lor apropiate cu câinii vagabonzi.

Regizoarea a purtat o vestă specială pentru a-și susține mai ușor camera de filmat în timp ce îi urmărea pe cei trei câini, care, adeseori, alergau printre trecători sau se așezau alături de ei, lăsând impresia că ascultau conversațiile acestora.

Documentarul “Stray” a fost filmat la Istanbul între anii 2017 și 2019.

Lasă un comentariu