CSM TG.MUREȘ A OBȚINUT TITLUL DE VICECAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA POLO FEMININ U19

Distribuie pe:

Echipa CSM Tg. Mureș, antrenată de către Cristian Ispir (principal) și Andreea Maier Lungu (secund), a câștigat trei din ultimele patru partide ale turneului nr. III, al Campionatului Național de polo feminin, categoria Under 19, care s-a desfășurat la București. Iată și ultimele rezultate ale fetelor noastre: CSȘ Nr. 1 București - CSM Tg. Mureș 10-19 (4-4; 1-3; 2-6; 3-6), CS Triumf București - CSM. Tg. Mureș 11-18 (2-4, 5-4, 2-6, 2-4), CSM Tg. Mureș - CSM Unirea Alba-Iulia 12-10 (2-0, 5-4, 2-3, 3-3) și Dinamo București - CSM Tg.Mureș 8-7. În urma acestor rezultate, CSM Târgu Mureș este vicecampioană națională la junioare U19.

MECIUL SPECIAL FCSB - DINAMO KIEV SE VA DISPUTA PE STADIONUL ARCUL DE TRIUMF

FCSB și Dinamo Kiev s-au pus de acord asupra arenei pe care va avea loc meciul amical, anume stadionul Arcul de Triumf. Dinamo Kiev a pornit un turneu amical prin Europa pentru a promova pacea în lume, pe fondul războiului ruso-ucrainean, iar în primul joc o va întâlni pe FCSB. Partida dintre campioana Ucrainei și vicecampioana României va avea loc pe 20 aprilie, pe stadionul Arcul de Triumf, potrivit lui Artem Frankov, redactorul-șef al publicației Futbol. Va fi primul joc pe care FCSB îl va disputa pe noua arenă din București. Campionatul din Ucraina este suspendat din cauza conflictului militar, pe o perioadă nedeterminată. Dinamo Kiev a sosit în România pe data de 1 aprilie, acolo unde se pregătește în momentul de față. “Toate aceste meciuri cu participarea campioanei Ucrainei se vor desfășura sub sloganul «Meci pentru pace! Opriți războiul!». Scopul organizării acestor meciuri este informarea comunității internaționale despre teribilul război din Ucraina și strângerea de fonduri pentru sprijinirea ucrainenilor afectați de războiul cu agresorul rus”, se arată în anunțul clubului Dinamo Kiev. Pe stadionul Arcul de Triumf s-a jucat deja primul meci de fotbal. Echipa națională de fotbal feminin a României a disputat meciul cu Elveția, scor 1-1, în calificările Cupei Mondiale din 2023, din Australia și Noua Zeelandă.

ÎNFRÂNGERE LA SCOR PENTRU HOCHEIȘTII TRICOLORI, LA MONDIALE

Naționala de hochei pe gheață a României, alcătuită din jucători sub 18 ani, a terminat pe locul V în grupa A a Diviziei secunde a Campionatului Mondial, turneu ce a avut loc la Tallin, în Estonia. În ultimul joc, selecționata tricoloră a pierdut, sâmbătă, cu 9-0, în fața Coreei de Sud, echipă care s-a clasat pe locul I, promovând în grupa B a Diviziei I. România, care a evitat retrogradarea în grupa B a Diviziei secunde, a început turneul de la Tallin cu o victorie, 3-2 cu Serbia, iar apoi a suferit patru înfrângeri consecutive: 2-3 cu Marea Britanie (după prelungiri), 0-5 cu Estonia, 1-2 cu Lituania și 0-9 cu Coreea de Sud. Serbia, ocupanta ultimului loc, cu 5 eșecuri din tot atâtea meciuri, a retrogradat în eșa-lonul inferior al Campionatului Mondial.

BC SIRIUS MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ, VICTORIE LA TG. SECUIESC

Formația BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a învins, vineri seara, în deplasare, cu scorul de 57-54, pe KSE Tg. Secuiesc, într-un joc din grupa locurilor 5-8 din Liga Națională de baschet fete. Cea de-a doua partidă va avea loc astăzi, 12 aprilie, la Tg. Mureș. Dacă se va impune din nou, BC Sirius va juca, în continuare, pentru locurile 5-6 cu învingătoarea dintre CSM Alexandria și Universitatea Cluj. Echipa din Alexandria conduce cu 1-0 la general, după victoria de vineri, cu

65-47. În această fază se joacă după sistemul “cel mai bun din 3 partide”. În confruntarea dintre Sirius și KSE Tg. Secuiesc, un eventual meci III, decisive ar urma să aibă loc în 13 aprilie, tot la Tg. Mureș.

VOLEIBALISTELE TRICOLORE S-AU CALIFICAT LA EUROPENELE PENTRU JUNIOARE

Naționala feminină de volei a României, alcătuită din jucătoare sub 19 ani, și-a asigurat prezența la turneul final al Campionatului European, după ce a câștigat grupa preliminară pe care a găzduit-o la Mioveni. Echipa României a învins, în primul meci, Slovacia cu 3-1 și a trecut, apoi, sâmbătă, cu scorul de 3-0, de Danemarca. Turneul final al Campionatului European Under 19 va avea loc la Skopje, în Macedonia de Nord, în perioada 27 august - 4 septembrie.

CSM TÂRGU-MUREȘ, VICTORIE ÎMPOTRIVA UNEI CONTRACANDIDATE!

Formația CSM Tg. Mureș a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 85-68 (23-24, 25-16, 20-16, 17-12) pe Laguna București, în derby-ul etapei cu numărul 19 a Ligii I de baschet masculin, al doilea eșalon valoric. Astfel, CSM Tg. Mureș rămâne în coasta liderului Stiința București, cu care se va întâlni sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș. După o primă repriză echilibrată, echipa târgumureșeană antrenată de către Trif George a apăsat pe accelerație și a reușit să se distanțeze la peste 10 puncte. Spre finalul sfertului, gazdele s-au apropiat la 5 puncte, dar KC Ross-Miller a intrat la rampă, a marcat ultimele 5 puncte ale părții, astfel echipa CSM avea un avantaj de 12 puncte înaintea ultimelor 10 minute. Gazdele au încercat din răsputeri să intre sub 10 puncte, CSM Tg. Mureș s-a concentrat excelent în apărare, baschetbaliștii mureșeni timp de 5 minute nu au primit niciun coș, iar în atac au reușit un run de 11-0 prin Martinic și Borșa, tabela arătând 65-85 exact la începutul ultimului minut. Muntenegreanul Goran Martinic, cu 30 de puncte, și americanul Kenneth Ross, cu 24, au fost principalii marcatori ai echipei antrenate de George Trif.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu