DESPRE PACHETUL DE MĂSURI “SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA”

Distribuie pe:

Acest pachet de măsuri social-economice, al cărui conținut este în proporție de peste 95% marca PSD (inclusiv titlul!), arată cât de importantă este prezența PSD la guvernare. Acest program privind combaterea creșterii prețurilor nu ar fi existat dacă PSD nu și-ar fi asumat intrarea la guvernare într-un moment extrem de dificil pentru România. La fel au fost și celelalte soluții promovate de PSD în Guvern: Pachetul social (cu majorări de pensii, salarii și alocații) sau plafonarea prețurilor la energie.

Important! Alături de protecția socială, acest nou set de măsuri anticipează și contracarează efecte ale crizei economice, prin măsuri de susținere a producției, atât agricole, cât și industriale precum:

* încurajarea procesării produselor agricole prin acordarea unei prime de 10% din valoarea produselor agricole procesate; astfel se dezvoltă industria alimentară românească;

* finanțări de până la 400.000 euro/firmă pentru IMM-urile ale căror lanțuri de producție au fost afectate de războiul din Ucraina;

* stimularea investițiilor cu impact major în economie cu fonduri ce însumează 1 miliard de lei;

* suplimentarea finanțărilor destinate investițiilor publice în funcție de creșterea prețurilor la materialele de construcții.

În plus față măsurile deja cunoscute - vouchere de 50 euro/2 luni pentru alimente de bază pentru familiile/persoanele cu venituri reduse, vouchere de 30 euro/lunar pentru elevii cu burse sociale, creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim, creșterea cu 50% a tichetelor de masă, dublarea normei de hrană în spitale, de la 11 la 22 de lei etc. - PSD susține și familiile cu copii:

* Se majorează cu peste 40% alocația lunară de plasament a copiilor, inclusiv a celor cu dizabilități.

* Crește alocația zilnică de hrană; cresc cu 58% sumele pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite necesare copiilor din centre de plasament.

Totalul acestui pachet “Sprijin pentru România” este de 17,3 miliarde de lei, din care jumătate reprezintă finanțare asigurată din fonduri europene

Lasă un comentariu