PROGRAMUL DE RECONSTRUCȚIE MAMARĂ SE VA DERULA ȘI ÎN ANUL 2022, LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Subprogramul național de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare se va derula și în anul 2022 în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Procedurile sunt realizate gratuit în cadrul Subprogramului național de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucție.

De asemenea, începând cu anul 2022, sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate și operațiile de simetrizare a sânului contralateral la pacientele incluse în program.

Reconstrucția mamară postmastectomie este esențială pentru restabilirea echilibrului psihic și emoțional după tratamentul chirurgical al cancerului de sân, îmbunătățește imaginea și încrederea în sine, precum și calitatea vieții femeilor care au trecut printr-o astfel de intervenție.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucție mamară în cadrul acestui program, trebuie să se adreseze pentru un consult unui chirurg plastician din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Pacientele pot să vină la consult de chirurgie plastică de la primele semne de suspiciune de neomamar, pentru că decizia unei reconstrucții de sân imediate sau tardive se ia de către o echipă mixtă formată din chirurg generalist, oncolog, histopatolog, radiolog, chirurg plastician. Pacienta poate beneficia de toate aceste consulturi în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Acestea se pot programa pentru consult, la Cabinetul de Chirurgie plastică, on line la adresa https://spitalmures.ro/programari-ambulatoriu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș este inclus în Subprogramul național de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare, din luna august a anului 2014.

BIROUL DE PRESĂ

Lasă un comentariu