BC SIRIUS MUREȘUL TG. MUREȘ, ÎN LUPTA PENTRU LOCURILE 5-6 DIN LNBF

Distribuie pe:

În cel de-al doilea joc în lupta pentru locurile 5-8 din Liga Națională de baschet feminin, marți, 12 aprilie, formația BC Sirius Mureșul Tg. Mureș s-a impus cu scorul de 65-59 în fața echipei KSE Târgu Secuiesc, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș (scor general 2-0). Tot marți, 12 aprilie, s-a disputat partida Universitatea Cluj-Napoca - CSM Alexandria 51-63 (scor general 0-2). Învingătoarele s-au impus și în primele meciuri, care au avut loc vineri, 8 aprilie: CSM Alexandria - Universitatea Cluj-Napoca 65-47 și KSE Târgu Secuiesc - BC Sirius Mureșul Tg. Mureș 54-57, în Sala Polivalentă “Kicsid Gábor” din Târgu Secuiesc. Sistemul de joc a fost două din trei.

CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL ARE UN NOU FORMAT

Formatul Cupei României va fi schimbat în totalitate din următorul sezon. Felix Grigore, managerul de competiții al Federației Române de Fotbal, a oferit detalii despre schimbarea care urmează să fie implementată încă din sezonul viitor. Astfel, din sezonul viitor, “cele mai bune 24 de echipe” din Cupă vor fi repartizate în patru grupe, “într-un format ușor de integrat în calendarul național și internațional”. “Din punct de vedere al competițiilor, am trecut prin modificări semnificative în ultimii ani, așa cum ne-am asumat. Am lucrat în ultimul an la câteva elemente cheie. În primul rând, avem Cupa României. E o structură optimizată, concepută alături de partenerii de la firma olandeză HyperCube, companie care a lucrat la formatele de Champions League. Noul format a fost validat. Ne bucurăm că am avut suportul dumneavoastră și vă mulțumesc! Competiția propune un nou format pentru toate echipele angrenate: cu cele mai bune 24 de echipe repartizate în patru grupe, într-un format modern, prin care ne propunem să revitalizăm această competiție istorică. Ne propunem o structură care să aducă mai mulți suporteri pe stadioane, să crească audiențele T V, să aducă mai multe venituri din sponsorizări și, de ce nu, să ofere un nivel mai bun de joc. Toate acestea, într-un format ușor de integrat în calendarul național și internațional”, a precizat Felix Grigore, în timpul Adunării Generale.

Răzvan Burleanu a fost reales președinte al FRF, fiind singurul candidat la alegerile de marți, printre noutățile promise numărându-se un nou format al Cupei României și înființarea Ligii de Tineret.

VICTORIE ÎN CROAȚIA PENTRU NAȚIONALA FEMININĂ, 1-0! LUDUȘEANCA ANDREA HERCZEG A FĂCUT PARTE DIN LOTUL ROMÂNIEI

Naționala feminină de fotbal a României, pregătită de Cristian Dulca, joacă în grupa G de calificare la Campionatul Mondial din 2023, având ca adversare Italia, Elveția, Croația, Lituania și Republica Moldova. Marți, 12 aprilie, reprezentantele noastre au învins Croația, în deplasare, cu 1-0. Golul de pe “Gradski Stadium” din Velika Gorica a fost marcat, în minutul 4, de Geréd Erika - legitimată la formația harghiteană de club Vasas Femina Odorhei. Celelalte scoruri ale zilei, în grupă, au fost: Lituania - Republica Moldova 4-0 (la Vilnius) și Elveția - Italia 0-1 (la Thun). Vă reamintim că primele partide din acest an s-au disputat vineri, 8 aprilie: Republica Moldova - Croația 0-1 (la Chișinău), România - Elveția 1-1 (pe stadionul “Arcul de Triumf” din București) și Italia - Lituania 7-0 (la Parma). În clasament conduce Italia (21 de puncte), urmată de Elveția (19 puncte), România (13 puncte), Croația (7 puncte), Lituania (4 puncte) și Republica Moldova (0 puncte).

Următoarele meciuri sunt programate la vară: Republica Moldova - România (vineri, 24 iunie) și Republica Moldova - Lituania (marți, 28 iunie).

Campania de calificare se va încheia în septembrie anul acesta, iar turneul final al Cupei Mondiale din 2023 va fi găzduit de Australia și Noua Zeelandă. Din lotul convocat de Cristian Dulca a făcut parte, până acum, și mureșeanca Herczeg Andrea, din Luduș, născută la 13 septembrie 1994 și legitimată la echipa maghiară Viktória FC-Szombathely Haladás.

HORIA TECĂU A CONVOCAT-O PE ANDREEA MITU PENTRU MECIUL CU POLONIA

Monica Niculescu, una dintre cele mai valoroase și experimentate jucătoare din echipa României, convocată pentru meciul cu Polonia din Calificările Billie Jean King Cup 2022, a fost confirmată luni seară cu Covid-19 și se află în izolare, în hotelul oficial.

Celelalte componente ale echipei României pentru meciul de la Radom, din 15-16 aprilie 2022, sunt într-o stare bună de sănătate și se pregătesc pentru partidele din week-end, a anunțat Federația Română de Tenis. Din dorința de a avea la dispoziție întreaga echipă, Căpitanul-nejucător Horia Tecău a convocat-o și pe Andreea Mitu, o experimentată jucătoare de dublu.

LIGA NAȚIONALĂ DE RUGBY DEBUTEAZĂ PE 16 APRILIE, CU 14 ECHIPE

Noua competiție din rugby-ul românesc intern, Liga Națională de Rugby, programează primele meciuri pe 16 aprilie. 14 echipe s-au înscris la start, practic toate echipele din fosta SuperLigă și cele din Divizia Națională de Seniori, mai puțin CSU Arad. Astfel, echipele înscrise CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua, CS Dinamo, SCM-USAMVB Timișoara, U Cluj, CS Știința Petroșani, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, RC Gura Humorului, CSU Alba Iulia, CSM Suceava, Poli Iași au fost împărțite în două grupe, ținându-se cont, pe cât posibil, de criteriul geografic. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în play-off, următorele din fiecare grupă vor juca în play-out. Atât în play-off, cât și în play-out, echipele pornesc de la 0 puncte. Grupa A: SCM-USAMVB Timișoara, CSM Știința Baia Mare, CSU Alba Iulia, CSU Cluj, CSM Suceava, Știința Petroșani, RC Gura Humorului. Grupa B: CS Dinamo, CSA Steaua, Poli Iași, CS Năvodari, RC Grivița, RC Bârlad, CSM Galați.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu