CETĂȚENI UCRAINENI ANGAJAȚI ÎN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, din totalul celor 1.774 de refugiați care și-au găsit un loc de muncă în companiile românești, cei mai mulți au ales să lucreze în industria prelucrătoare, în construcții, hoteluri și restaurante, în comerț sau în service-uri auto.

“În România este un deficit al forței de muncă și atunci este clar că orice persoană este o persoană care contribuie la sistemul de pensii, la sistemul de sănătate, contribuie la bugetul României și contribuie la PIB-ul României și astfel ajutăm mediul de afaceri să își continue activitatea sau să își sporească activitatea. Am fost proactiv și din prima zi când a început războiul am lucrat la această ordonanță și am dat posibilitatea să lucreze legal în România, ajutând astfel și cetățenii ucraineni, și firmele private din România”, a afirmat Budăi.

Acesta susține că locurile de muncă ocupate de refugiații ucraineni nu sunt special create pentru ei, ci erau posturi vacante în economie pentru care ar fi putut să se înscrie și cetățeni români.

“Zilnic, numărul crește. Spre exemplu, la ultima raportare, sunt 97 de persoane angajate în plus față de ziua precedentă. Pentru noi este îmbucurător că avem locuri de muncă ocupate”, a adăugat ministrul Muncii, citat de Agerpres.

Lasă un comentariu