DEPRESIA, TRATATĂ PRIN STIMULAREA CREIERULUI, CU MAGNEȚI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Școala de Medicină a Universității Stanford, citați de descopera.ro, susțin că au reușit să trateze depresia la pacienți prin stimularea creierului, cu magneți.

“În studiul nostru, am observat cum aproape 80% dintre pacienți au trecut prin remisiune după procedura numită terapie prin neuromodulare. Tehnica este o formă modificată a stimulării magnetice transcraniene (rTMS) și funcționează prin livrarea de doze mari de pulsații magnetice în creierul pacientului, cu un dispoz+itiv care conține bobine magnetice la exteriorul craniului.

Tratamentul durează doar cinci zile și este personalizat pentru fiecare pacient, în funcție de scanările RMN, care scurtează intervalul tipic de tratament rTMS de la săptămâni la doar câteva zile.

Am fost foarte interesați să încercăm să rezolvăm probleme psihiatrice în condiții de urgență, cazuri în care trebuie să tratăm oamenii, în decurs de câteva zile. Așadar, am găsit o metodă, ba-zată pe principii neuroștiințifice umane, de a comprima stimularea de la un program de șase săptămâni la doar o singură zi.

Cercetările noastre au fost inspirate de un studiu publicat anul trecut, care a descoperit că tehnica prin neuromodulare a ajutat la ameliorarea depresiei la 90% dintre participanți. Aceasta înseamnă că aceștia nu mai îndeplineau condițiile pentru episoade depresive acute sau ideație suicidară.

Un pacient de 60 de ani, Tommy Van Brocklin, care nu a făcut parte din ultimul studiu, a povestit că a suferit de depresie încă din copilărie și a avut episoade constante de ideație suicidară. Totuși, în septembrie 2021, acesta a urmat acest tratament la Stanford.

El spune că, în a treia zi, totul a început să aibă efect, iar situația s-a îmbunătățit tot mai mult în următoarele zile.

Pentru moment, trebuie să desfășurăm studii mai ample, înainte ca tratamentul să devină disponibil la nivel comercial. Însă, rezultatele preliminare sunt îmbucurătoare”, afirmă oamenii de știință americani.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu