“ASIGURĂM PLATA DIFERENȚELOR DE DREPTURI SALARIALE PENTRU PERSONALUL DIDACTIC, ACTUALIZATĂ CU RATA INFLAȚIEI”

Distribuie pe:

Guvernul este în măsură să asigure plata diferențelor salariale pentru drepturile cuvenite și neîncasate de către personalul didactic, a declarat, joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de Guvern.

“Suntem în măsură ca, astăzi, să asigurăm plata diferențelor salariale pentru drepturile cuvenite și neîncasate de către personalul didactic din învățământ. Am reușit ca, prin măsurile pe care le luăm, inclusiv să actualizăm plata acestor drepturi la rata inflației”, a precizat premierul.

Potrivit ordinii de zi, în ședința Executivului urmează să fie aprobat un proiect de ordonanță de urgență privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 - 31 august 2021.

Sumele necesare acordării diferențelor de drepturi salariale stabilite prin proiectul de act normativ urmează să fie actualizate cu indicele de inflație și se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, fiind plătite eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, se arată în nota de fundamentare. (Agerpres)

Lasă un comentariu