SUNTEM MÂNDRI DE ELE. POLOISTELE MUREȘENE AU FOST PREMIATE!

Distribuie pe:

La începutul meciului de baschet masculin, Liga I, dintre CSM Târgu-Mureș și Știința București, care s-a desfășurat sâmbătă în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, a avut loc premierea poloistelor târgumureșene de la CSM Tg. Mureș, care au devenit vicecampioane naționale la Under 19, iar la senioare au încheiat Campionatul Național pe poziția a patra. Premierea a fost efectuată de către Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu-Mureș, și Frunda Csenge - consilier local, membră în Comitetul Director CSM Tg. Mureș. Iată și componența echipelor: Nevodar Andreea (U19), Popoviciu Diana (U19), Csifo Adel (U19), Cociș Ioana (U19), Mihaly Timea (U19), Coroi Daria (U19), Beres Orsolya (U19), Jakab Viola (U19), Mărginean Coralia (U19), Kovacs Arienn (U19), Sîvu Francesca (U19), Sugigan Brigitta (U19), Măgherușan Raluca (U19), Mureșan Beatrice (senioară), Orza Adriana (senioară), Frandeș Elisa, Nevodar Ioana, Murar Ioana, Cazan Renata, Bakos Dalma și Theil Carla. Antrenor principal - Ispir Cristian. Antrenor second și jucătoare la senioare - Maier Andreea.

ECHIPA CSM TG. MUREȘ, LIDERĂ ÎN LIGA I DE BASCHET MASCULIN!

Sâmbătă, 16 aprilie, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, s-a disputat derby-ul Ligii I de baschet masculin, între primele două clasate, CSM Tg. Mureș și Știința București. Baschetbaliștii mureșeni, antrenați de George Trif, s-au impus cu 107-72, în meciul care a contat pentru etapa a 20-a, luându-și revanșa după înfrângerea, oarecum neașteptată, suferită în tur, când Știința a câștigat pe teren propriu, cu scorul de 73-66. Echipa CSM Tg. Mureș a făcut cel mai bun meci din acest sezon împotriva unei contracandidate la calificarea în Liga Națională, având și suportul unui public foarte activ. Etapa a 20-a a început joi, 14 aprilie, cu confruntarea dintre Agronomia București și Universitatea Cluj-Napoca, rezultat 78-63. Luni, 18 aprilie, s-au jucat partidele: CSU 2 Sibiu - Laguna București și Ralph Brașov - Ulisse București. Un alt meci este programat joi, 21 aprilie: Universitatea Craiova - Eagles București. În urma acestui rezultat, formația CSM Tg. Mureș a urcat pe prima poziție în clasament, urmată de Știința București, ambele cu câte 39 de puncte.

RĂZVAN BURLEANU, LA AL TREILEA MANDAT LA CONDUCEREA FRF FOTBAL

Președintele în exercițiu al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (37 de ani), a câștigat, marți, al treilea mandat consecutiv la conducerea FRF, el fiind votat în unanimitate de cei 266 de membri prezenți dintre cei 278 afiliați la Adunarea Generală de alegeri desfășurată la Arena Națională din Capitală.

Aflat la conducerea FRF din 5 martie 2014, Burleanu a fost unicul candidat la aceste alegeri, comisia de verificare a dosarelor respingând solicitările lui Sorin Răducanu și Gabriel Șeitan.

Pentru Răzvan Burleanu urmează ultimii patru ani în funcția de președinte, statutul limitând la 3 numărul de mandate al unei persoane la conducerea Federației Române de Fotbal. Burleanu conduce Federația Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câștigat alegerile pentru președinție în dauna celorlalți trei candidați: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian și Sorin Răducanu. La momentul res-pectiv, el avea 29 de ani și devenea cel mai tânăr președinte al FRF.

NAȚIONALA FEMININĂ DE TINERET ȘI-A AFLAT GRUPA DE LA MONDIALELE DIN SLOVENIA

Săptămâna trecută, a avut loc tragerea la sorți a grupelor campionatului mondial feminin de tineret la handbal, care va avea loc în Slovenia, între 22 iunie și 3 iulie. La competiție vor participa 32 de echipe, care au fost împărțite în opt grupe, România fiind repartizată în grupa E, alături de Cehia, Angola și Paraguay. Naționala de tineret a României, pregătită de Horațiu Pașca, Mihaela Evi și Mihaela Ciobanu, are programat un stagiu de pregătire centralizată la Izvorani, în perioada 16-22 aprilie. Iată componența tuturor grupelor campionatului mondial - A: India, Slovacia, Olanda, Japonia; B: Suedia, Iran, Tunisia, Guineea; C: Danemarca, Argentina, Muntenegru, Wild Card (urmează a fi acordat); D: Franța, Norvegia, Brazilia, Coreea de Sud; E: România, Cehia, Angola, Paraguay; F: Germania, Slovenia, Chile, Mexic; G: Croația, Elveția, Kazahstan, Austria; H: Ungaria, Polonia, Egipt, SUA. Primele două clasate se vor califica în Main Round, unde vor fi 4 grupe, echipele calificate din grupa României urmând să joace cu cele calificate din grupa F.

ROMÂNIA A RATAT CALIFICAREA ÎN FAZA FINALĂ A BILLIE JEAN KING CUP!

Naționala feminină de tenis a României a evoluat, între 15-16 aprilie, în calificările Grupei 1 a Zonei Euro-Africane din “Billie Jean King Cup” - fostă “Fed Cup”. Tricolorele au pierdut cu 0-4 în deplasare contra Poloniei, la Centrul Sportiv din Radom, pe o suprafață dură. Vineri, în primul meci, Irina Begu, locul 63 WTA, a fost învinsă de Magda Linette, numărul 58 mondial, scor 6-1, 4-6, 6-2, într-o oră și 54 de minute. În al doilea meci, Mihaela Buzărnescu, locul 123 WTA, a fost învinsă de Iga Swiatek, scor 6-1, 6-0, în 55 de minute. Irina Camelia Begu nu a putut juca în primul meci al zilei a doua a întâlnirii din Calificările Billie Jean King Cup de la Radom, Polonia, și a fost înlocuită de Andreea Prisăcariu, locul 324 mondial, care a fost învinsă de liderul mondial Iga Swiatek, scor 6-0,6-0, în 47 de minute. Tot sâmbătă, în jocul de dublu, Mihaela Buzărnescu & Andreea Mitu au fost învinse cu 5-7, 6-3, 10-5 de Magdalena Frech & Alicja Rosolska. Pardida Magda Linette - Mihaela Buzărnescu nu s-a mai jucat. România va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.             

SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU-MUREȘ VA AVEA, ÎN SFÂRȘIT, O DENUMIRE!

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Carol Novák, a anunțat săptămâna trecută că aproximativ 30 de structuri sportive vor fi incluse într-un program național de redenumire și schimbare a imaginii. În funcție de statutul și regimul juridic al acestora, unele denumiri vor fi schimbate prin Ordin al Ministrului Sportului, altele, cum ar fi Complexurile Sportive Naționale, prin Hotărâre de Guvern. Sala Sporturilor din Târgu-Mureș va purta numele marelui campion la lupte, Simon László! Sportivul târgumureșean, Simon László, a început să practice luptele libere la Clubul Sportiv Mureș, din orașul său natal. Medaliat cu bronz în 1973, la Campionatele Mondiale, a cucerit titlul mondial în limitele categoriei +100 kg, un an mai târziu. În 1974, a obținut medalia de argint la Campionatele Europene, iar la cele din 1975, si-a adjudecat bronzul. În 1976, a devenit campion european, câteva luni mai târziu urcând pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Montreal. După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor, între 1996 și 1998 pregătind lotul olimpic de lupte libere al României. Simon László a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. Astfel, Sala Sporturilor din Târgu-Mureș va primi numele unuia dintre cei mai titrați sportivi din oraș! În anul 2000 el a fost votat, alături de fotbalistul Bölöni László, cel mai bun sportiv mureșean al secolului XX.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu