OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE ORTODOXĂ

Distribuie pe:

În perioada 27 aprilie - 1 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, se va desfășura, la Târgu-Mureș, Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă. Vor participa 183 de elevi (din clasele V-VIII) și 43 de profesori însoțitori, din toate județele țării. Din comisia centrală fac parte 38 de profesori, dintre care unul din județul Mureș.

Deschiderea festivă va avea loc miercuri, 27 aprilie, ora 15, la Catedrala Mică din Târgu-Mureș, am aflat de la pr. prof. dr. Claudiu-Dorin CHIOREAN, inspector pentru religie la IȘJ Mureș.

“Intrate în conștiința generațiilor de profesori și elevi, olimpiadele școlare reprezintă încununarea unei activități îndelungate, perseverente, în care profesorul dăruiește, iar elevul dobândește, purtând, ca în Olimpiadele perpetuate încă din antichitate, flacăra nestinsă a cunoașterii. Ceea ce pentru noi constituie, însă, un reper fundamental este faptul că aici, în frumosul oraș «al trandafirilor» și al școlilor de pe malul străvechiului Maris, situat aproape în inima Transilvaniei, a fost desemnată desfășurarea Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă. «Religia este umbra Universului, ce se sprijină pe inteligența umană», spunea Victor Hugo și această afirmație interferează două dintre coordonatele esențiale ale acestui eveniment important: se îngemănează, în această competiție, studiul, aprofundarea religiei - ca parte a cercetării științifice, cu spiritul celui care poartă în sine fiorul cosmic al credinței.

Vă adresez un gând pe care Constantin Brâncuși, pasărea măiastră a sculpturii românești, l-a transmis: «Nu putem să-L ajungem pe Dumnezeu, însă curajul de a călători spre El rămâne important!»

Mult succes și reușite pe măsura așteptărilor!”, spunea prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

B.L.

Lasă un comentariu