TÂRGUMUREȘEANCA SZOCS BERNADETTE, TRIPLĂ CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI LA TENIS DE MASĂ

Distribuie pe:

Jucătoarea de tenis de masă Szocs Bernadette, legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, a cucerit trei medalii de aur la Campionatul Național pentru seniori, desfășurat în Sala Polivalentă din București. La simplu, târgumureșeanca a învins-o, în finală, pe Adina Diaconu (CSM Slatina) cu  4-2, iar în proba de dublu, alături de colega sa de club, constănțeanca Elisabeta Samara, a trecut în ultimul act, cu 3-2, de Irina Ciobanu și aceeași Adina Diaconu, ambele de la CSM Slatina. La dublu mixt, Berni a făcut pereche cu Darius Movilean, cei doi reprezentanți ai Stelei impunându-se în finală cu 3-0 de cuplul format din Elisabeta Samara și Andrei Istrate. La masculin, Szocs Hunor, fratele lui Bernadette, și el legitimat la Steaua București, a luat argintul la simplu și a terminat pe trei la dublu și dublu mixt, alături de Cristian Chiriță, respectiv Andreea Dragoman. Titlul de campion național la simplu masculin a fost adjudecat de către Rareș Șipos, de la Gloria Buzău, care a trecut în finală, cu 4-2, de Szocs Hunor.

ROMÂNIA ÎNCEPE ULTIMUL ASALT PENTRU EURO!

România este într-o poziție dificilă în preliminariile pentru Euro 2022. “Tricolorele” trebuie să obțină două victorii în meciurile cu Insulele Feroe și Austria pentru a fi sigure de prezența la turneul final. Luni, handbalistele au plecat în Feroe pentru meciul retur din preliminarii. Este un drum de 17 ore pe care delegația României trebuie să îl parcurgă atât la dus, cât și la întors pentru că Federația nu a închiriat un charter din cauza costurilor importante. Confruntarea cu Insulele Feroe are loc miercuri, de la 21.00 (transmite Prima Sport 2), iar apoi pe handbaliste le va aștepta un nou drum de 17 ore spre România pentru meciul cu Austria, de la Râmnicu Vâlcea. Austria joacă tot miercuri, pe teren propriu, împotriva Danemarcei. Adversarele vor ajunge mai repede la Râmnicu Vâlcea decât naționala României, în vederea meciului decisiv pentru calificarea la Euro. Președintele Alexandru Dedu le-a vizitat pe “tricolore” înainte de plecarea în Feroe: “Îmi face plăcere să fiu alături de echipe, mă întorc în timp 25-30 de ani... este aerul pe care l-am respirat atâta timp și mă simt al naibii de bine când sunt lângă echipele naționale”, a spus președintele. Returul dintre România și Austria va avea loc duminică, în ziua de Paște, de la ora 18:00 (transmite TVR 1). Chiar dacă au o mare experiență, multe dintre hanbalistele României nu au evoluat niciodată de Paște: “Nu îmi amintesc să fi jucat de Paște, dar pentru noi sâmbete, duminici, orice sărbătoare nu este pusă pe primul loc. Dacă atunci avem meci, avem meciuri oficiale și mai ales de calificare sunt mai importante ca orice sărbătoare”, a spus Cristina Laslo. Eliza Buceschi a declarat că speră ca în ziua de Paște să sărbătorească o calificare la turneul final: “Am jucat de Paște, dar nu cred că alături de echipa națională. Cu echipa de club, însă asta e viața noastră, mă bucur. Vor fi cei dragi în tribună și vom sărbători așa, iar alături de fani să sărbătorim calificarea și la Campionatul European”.

O MEDALIE DE AUR ȘI UNA DE ARGINT PENTRU DELEGAȚIA ROMÂNIEI LA JOCURILE INVICTUS DE LA HAGA

Echipa de arc olimpic formată din Emil Cojocaru, Iulian Căpățînă și Eduard Romila a cucerit, luni, medalia de aur pentru delegația României la Jocurile Invictus de la Haga. De asemenea, sportivul Valentin Ciolan a obținut medalia de argint la Jocurile invictus de la Haga, în proba de aruncare a bilei de 3 kilograme. Caporal clasa a III-a Ciolan-Uță Valentin a fost rănit în anul 2015, în teatrul de operații Afganistan. “Fost judokan de performanță, bazat pe forțele sale, transmite forță, calm și încredere. Este omul în jurul căruia se adună mulți prieteni! Deși după incidentul din Afganistan a suportat 14 operații, a luat totul de la capăt și își duce viața cu seninătatea celui care, parcă, n-a pățit nimic”, a arătat MApN, pe contul de Facebook.

NAȚIONALA DE HOCHEI A ROMÂNIEI, ÎNVINSĂ DE JAPONIA

Naționala de hochei a României a fost învinsă de Japonia cu scorul de 8-2 (3-0, 3-0, 2-2), luni, în primul meci al tricolorilor în turneul de pregătire din Slovacia, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Hochei pe Gheață.

Golurile echipei României au fost marcate în ultimele zece minute ale întâlnirii de Radim Valchar (49:36) și Roberto Gliga (58:05).

România va juca miercuri contra Poloniei la Bratislava, iar pe 22 aprilie va întâlni Slovenia.

Echipa antrenată de slovacul Julius Penzes, Nelu Alexe și Attila Goga se pregătește pentru Campionatul Mondial de seniori, Divizia I, Grupa A, care se va defășura în perioada 3-8 mai, la Ljubljana (Slovenia). În Arena Tivoli se vor înfrunta cinci echipe reprezentative, Coreea de Sud, Slovenia, Ungaria, România și Lituania.

Sursa foto: Federatia Romana de Hochei pe Gheata - FRHG/facebook.com

SORIN CRĂCIUN

SCORUL CAMPIONATULUI

FC Rapid București a realizat scorul acestui campionat, 8-0 (3-0) cu Gaz Metan Mediaș, luni seara, pe Stadionul Rapid-Giulești, într-un meci din etapa a cincea a fazei play-out a Ligii I de fotbal.

Farul a reușit și ea să marcheze opt goluri într-o partidă din acest sezon, 8-2 cu Academica Clinceni, în deplasare, în sezonul regulat.

Pentru echipa antrenată de Adrian Mutu au înscris Jakub Vojtus (12), Rareș Ilie (37, 51), Nicolae Carnat (40, 49), Romario Moise (66), Alexandru Dandea (75) și Junior Morais (90+1). Moise a reușit cel mai frumos gol, cu un voleu de la 17 metri.

Rapid putea beneficia de un penalty, în min. 4, după o intervenție a portarului Simion Bumbar asupra lui Alexandru Ioniță II.

Rapid a avut și două bare, prin estonianul Mattias Kait (22) și Claudiu Belu (80), mingea trimisă de acesta din urmă părând că a depășit linia porții după ce a lovit bara.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă feminină, cu Iuliana Demetrescu (30 de ani) la centru.

Ultima femeie care a condus la centru un meci din Liga I a fost Teodora Albon, în mai 2012, la Concordia Chiajna - Pandurii Târgu Jiu 3-1.

De remarcat că Demetrescu a arbitrat și meciul prin care a fost inaugurat stadionul Rapid-Giulești, amicalul Rapid - Politehnica Timișoara (1-0), pe 26 martie.

Gaz Metan a ajuns la 11 eșecuri consecutive.

Rapid are șase victorii la rând, toate după numirea lui Adrian Mutu antrenor, și un singur gol primit.

În sezonul regulat, Gaz Metan a învins-o pe Rapid cu 2-1 în deplasare, iar în retur scorul a fost egal, 1-1.

FC Rapid București - CS Gaz Metan Mediaș 8-0 (3-0), Stadion Rapid-Giulești - București

Au marcat:

Jakub Vojtus (12), Rareș Ilie (37, 51), Nicolae Carnat (40, 49), Romario Moise (66), Alexandru Dandea (75), Junior Morais (90+1).

Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenți: Petruța Iugulescu (Buftea), Mihaela Țepușă (Buzău); arbitru de rezervă: Claudiu Marcu (Constanța)

Observatori: Irina Mîrț (București) - CCA, Romulus Chihaia (București) - LPF

(Agerpres)

Lasă un comentariu