“RECUNOȘTINȚĂ VETERANILOR DE RĂZBOI”

Distribuie pe:

Ministerul Apărării Naționale a demarat campania “Recunoștință veteranilor de război”, prin organizarea spectacolului “Credință și Onoare”, susținut de Orchestra Reprezentativă a MApN și Corul “Tronos” al Patriarhiei Române, la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Potrivit MApN, preluat de Agerpres, o a doua reprezentație a spectacolului are loc azi, de la ora 20.00, la Opera Națională București, ambele evenimente având loc în prezența ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Campania se va derula pe parcursul mai multor zile și va include vizite la veterani de război, precum și activități referitoare la participarea Armatei României la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Pe site-ul veteraniiromaniei.mapn.ro vor fi postate povești de viață, mărturii și experiențe personale.

Vor fi distribuite pachete-cadou cu ocazia sărbătorilor pascale și a Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie) pentru toți cei 1.748 veterani de război și cele 43 văduve de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei patru veterani din Republica Moldova.

Împachetarea cadourilor va avea loc pe 26 aprilie, la sediul Diviziei 4 Infanterie “Gemina” din Cluj-Napoca, și pe 27 aprilie, la Palatul Cercului Militar Național din București. Sunt așteptate să participe personalități marcante, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului de afaceri, cultural, ai societății civile și tineri voluntari.

Pachetele vor fi distribuite în perioada 26-28 aprilie de către echipe constituite din personal al unităților militare din țară, sprijinite de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil.

Pe 29 aprilie vor fi organizate ceremonii militare de depuneri de coroane, jerbe sau buchete de flori, în țară și în străinătate, la opere comemorative, cimitire și monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ziua Veteranilor de Război, marcată în fiecare an pe 29 aprilie, a fost instituită prin Hotărâre de Guvern. În toate garnizoanele din țară au loc ceremonii militare și religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociațiilor de veterani de război, spectacole și activități de îngrijire a monumentelor și cimitirelor eroilor.

Lasă un comentariu