ELIMINAREA TUTUROR TAXELOR VAMALE PENTRU PRODUSELE UCRAINENE

Distribuie pe:

Regatul Unit a anunțat eliminarea tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene și interzicerea exportului anumitor tehnologii sensibile către Rusia pentru a ajuta Kievul să facă față invaziei ruse, informează marți AFP.

“Taxele vamale pentru toate mărfurile importate din Ucraina vor fi acum reduse la zero, iar toate cotele vor fi eliminate”, a anunțat guvernul britanic într-un comunicat. Această măsură răspunde unei solicitări directe a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, se arată în comunicat. Sunt vizate în special orzul, mierea, păsările de curte și conservele de roșii.

“Regatul Unit va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini lupta Ucrainei împotriva invaziei brutale și neprovocate a lui Putin și pentru a contribui la asigurarea securității și a prosperității pe termen lung a Ucrainei și a poporului său”, a declarat într-un comunicat secretarul pentru comerț internațional Anne-Marie Trevelyan. Marea Britanie a interzis, de asemenea, exportul către Rusia a unor produse și tehnologii pe care această țară “le-ar putea folosi pentru a suprima poporul eroic al Ucrainei”, în special echipamente pentru interceptarea și monitorizarea comunicațiilor. “Aceasta va acoperi toate lacunele existente pentru a garanta că Rusia nu cumpără aceste produse din Regatul Unit”, se arată în declarație. (Agerpres)

Lasă un comentariu