CU ADEVĂRAT, CU ADEVĂRAT, HRISTOS A ÎNVIAT!

Distribuie pe:

Împreună cu bunicii, cu părinții și cu doamnele lor profesoare, școlarii din clasa pregătitoare B și clasa I C de la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu” Luduș au participat la bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, petrecută la Biserica cu hramul “Sfinții Martiri Brâncoveni” din oraș. Pentru toți, Învierea este începutul unei noi vieți, în care copiii ludușeni reprezintă viitorul. Lumina tainică a Învierii Domnului Iisus Hristos au primit-o anticipat prin participarea la activitățile organizate în cadrul Concursului Național Catehetic “Rugăciunea în viața mea”, a cărei fază locală a avut loc la inițiativa părintelui protopop Lucian Voșloban, în zilele premărgătoare marii sărbători creștine, în Biserica “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Cu aceste prilejuri, elevii din clasa pregătitoare B și clasa I C au învățat să fie cu Domnul Iisus Hristos, lumina, speranța, mângâierea, nădejdea și iubirea lui Dumnezeu.

Cadrele didactice, cu sprijinul părinților elevilor, au realizat un moment de poezie și muzică religioasă, numit “Sosit-au zilele Învierii”. S-a creat o adevărată poveste a creștinismului și astfel, elevii au aflat că: “De două mii de ani și chiar mai bine/Iisus s-a stins pe cruce pentru tine/ Dar n-a murit, căci ce e viu nu piere,/ Așa că-L preamărim de Înviere!” Sărbătoarea a intrat în inimile copiilor, “Uimiți de-atâta primăvară/Când toate cele-nvie pe afară/ Cu ouă roșii, lumânări și pască/Îl așteptăm pe Domnul să renască.” Pe muzică bizantină, elevii au înălțat rugăciunea: “Zorii când se-arată cu Luceafăr sus/Gândul rugăciune urcă spre Iisus./Și în miezul zilei, în genunchi mă las/ Ruga mea spre ceruri, zboară, prinde glas!/ Seara când se lasă, cu îndemn spre somn/Rugă mulțumire, eu trimit spre Domn.”

Momentul sărbătorii pascale s-a încheiat cu Colindul de Paște: “Noi de Paști colind cântăm,/ Pe creștini îi bucurăm./Hristos a Înviat, Hristos a Înviat!/ Cu adevărat, cu adevărat/ Hristos a Înviat! Ouă roșii adunăm/ Tare ne mai bucurăm!./Hristos a Înviat, Hristos a Înviat!/ Cu adevărat, cu adevărat/ Hristos a Înviat!/ Floricele adunăm, Domnului le închinăm!/Hristos a Înviat, Hristos a Înviat!/ Cu adevărat, cu adevărat/ Hristos a Înviat!/Învierea lui Hristos, Să ne fie de folos!/Hristos a Înviat, Hristos a Înviat!/ Cu adevărat, cu adevărat/ Hristos a Înviat!”

Încet, cu credință și smerenie, într-o lume în care ne-am îndepărtat pentru o clipă de biserică și rugăciune, vom opri... timpul și vom găsi răgaz să sădim în sufletele lor sămânța din care va înflori copacul credinței. Ne vor fi alături părinții elevilor, care, prin demersurile pe care le vom întreprinde în viitor, mereu vor sprijini zborul pruncilor spre o viață creștină, aproape de Dumnezeu.

Prin astfel de momente ne dorim ca inimile elevilor noștri să fie aproape de Dumnezeu și astfel, din căușul palmelor mici ale copiilor să se reverse, încet-încet, minunate clipe de magie, de experiențe unice, ce se vor preschimba în timp în dragi și frumoase amintiri, sunt gândurile celor două învățătoare.

În numele său și al Consiliului parohial, cucernicul preot paroh Viorel Ormenișan a mulțumit dreptmăritorilor creștini Ion Rus și Teodor Gherman pentru jertfelnica lor lucrare de un an de zile în folosul bisericii și al parohiei prin distribuirea paharelor cu paște, în noaptea Învierii, consilierilor parohiali, pentru întreaga lor activitate, doamnei inginer Luminița Covaciu, pentru aranjamentul floral de la coborârea în Iconostas, doamnelor învățătoare Luminița Chețan, Ildiko Hereșanu și inimoșilor școlari prezenți, pentru mesajul creștin, precum și tuturor enoriașilor prezenți la sărbătoarea Învierii.

Prof. înv. primar HEREȘANU ILDIKO, Prof. înv. primar CHEȚAN LUMINIȚA și MIRCEA GHEBOREAN

Lasă un comentariu