CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE ASPECTULUI “CONSERVATOR” AL POLITICII LUI VIKTOR ORBÁN?

Distribuie pe:

Mă definește naționalismul, nu mă alătur conservatorilor care aclamă Ungaria și politica lui Viktor Orbán. Ei spun că Orbán are o politică bună pentru țara lui, dar uită că în viziunea premierului Ungariei, “țara lui” cuprinde o bună parte din România și atunci, ca naționalist, chiar nu mă interesează aspectul conservator al politicii lui Viktor Orbán, ci mă uit cu revoltă spre sensul revizionist al acestei politici. E ca și cum un vecin de-al meu este în regulă cu principiile despre familie și împotriva aberațiilor UE, dar vrea să-mi ia în același timp un sfert din casă. Îi chem pe conservatorii care nu mai pot de dragul Ungariei și al premierului ei, să pășească alături de mine în țărâna moartă a pustiului etnic românesc de la Doboșeni, Herculian, Vârghiș, Căpeni sau din alte zone ale Harghitei și Covasnei unde în viața de zi cu zi nu mai vorbește nimeni românește, să-l privească în ochi pe un român ce și-a pierdut și limba și credința, acolo unde nu mai există deloc, de ani de zile, învățământ cu predare în limba română, acolo unde politica Ungariei, având ca vârf agresiv antiromânesc cei 16 ani de guvernare FIDESZ, și-a spus cu vârf și îndesat cuvântul prin strategii desfășurate pe mai multe paliere.

Guvernul Viktor Orbán nu se rezumă doar la finanțarea masivă a UDMR, alocând bani asociațiilor și fundațiilor satelite acestei formațiuni politice înființate pe criteriu etnic. Rolul principal al continuării procesului istoric de maghiarizare în România îi revine tot Ungariei, UDMR fiind mâna care ține “bâta”, nu creierul și nici banca. Guvernul Viktor Orbán acordă burse anuale de studiu, direct sau tot prin asociații, fundații, fiecărui elev din întreaga Transilvanie, dar și din județul Bacău, care este înscris într-o unitate de învățământ cu predare în limba maghiară, făcând ravagii în acest sens antiromânesc în familiile mixte, care preferă să-și maghiarizeze total copiii pentru aceste avantaje materiale. Profesorii de la aceste unități, secții cu predare în limba maghiară beneficiază de asemenea de burse, stagii de pregătire, excursii, vacanțe, împreună cu elevii, în Ungaria. Același Guvern Viktor Orbán acordă credite cu dobânzi extrem de mici fermierilor din Transilvania care completează formularele de credit în limba maghiară, atât pentru achiziționarea de utilaje agricole, cât și pentru cumpărarea de terenuri agricole, scopul fiind atât întărirea întreprinzătorilor maghiari, cât și “cumpărarea” celor români, pentru acceptarea preconizatei autonomii pe criterii etnice.

În chestiunea Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului, Ungaria s-a implicat în modul cel mai direct pentru dărâmare crucilor eroilor români, atât prin presiunile internaționale duse în acest sens, cât și prin susținerea proceselor împotriva primăriei Dărmănești. Declarațiile oficialilor Guvenului Viktor Orbán au fost extrem de clare în această privință.

Având în vedere toate aceste lucruri, cum aș putea fi eu, ca naționalist român, un admirator al numitului Viktor Orbán, implicit al Ungariei? Pur și simplu, rămân naționalist român, conservator, după noua modă e prea puțin și prea globalist.

Dr. MIHAI TÎRNOVEANU

1 comentariu

  1. buli 2 mai, 2022 at 18:17 Răspunde

    2012 = 2021 ???Senzational!!! Cred ca Nostradamus era putin bolnavior si a incurcat 2012 cu 2021.Pare ca e destul de astfel.Poate ca citea sau scria in oglinda?Rusia face ca un cerc cantabric in Ucraina de la originile lor scitice si sarmat si o epurare a ucrainenilor si crearea tampului Armada.Sunt precum colosii de lut in cap din vechime cum era Titanu, Otanu, Itanu, Botanu sau Putanu.Se pare ca toate imperiile au cam aceeasi istorie aproape identica ca o paralelistica cronologica prin secole.Si acum ar incepe prin Estonia/estoria sau ostrogoths,sau Riga Norocului,Ragnaroc,Riga Nordului,Liga Nordului,Marile Nordului,Regii Norocului/Norocul Regilor,Ruleta Norocului,Riga Cripto,NoroculGorodian.In cronologia antica au existat 4 bipolari care exista si astazi,de fapt sunt cam aceeasi uneori antagonisti celto-germanii,indo-chinezii,slavii si agricultorii africani.Si au cam aceleasi chestii care le aveau din istoria lor din epoca veche.Se zice ca dupa WW, terminatii din nord au migrat inspre sud unde au aparut zonele vechilor civilizatii antice care erau tot cam la fel si cam aceiasi din cauza ca acolo apareau aceleasi civilizatii cu aceleasi demografii si cu istorii similare.
    Nici cosmosul nu e prea posibil de navigat si planeta se va scufunda ca in catrene in furtuna exploziei galaxiilor si stelelor gigantice enorme care se gasesc in univers.Nici Statia Spatiala internationala nu poate naviga pana la planeta Moarte din cauza gheturilor si nici nu prea cresc fara lumina soarelui si a lunii si a campului magnetic.Amin.

Lasă un comentariu