LEGE PROMULGATĂ: “SĂPTĂMÂNA MIȘCĂRII ÎN ROMÂNIA” - ORGANIZATĂ ÎN FIECARE AN

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că Ministerul Sportului poate organiza în fiecare an “Săptămâna mișcării în România”.

Actul normativ vizează completarea art. 3 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 și prevede că Ministerul Sportului poate organiza în fiecare an “Săptămâna mișcării în România”.

Evenimentul se va putea organiza prin Direcțiile județene pentru sport, cluburile sportive, complexuri sportive naționale, casele de cultură ale studenților, prin Federația Sportul Școlar și Universitar, pe bază de protocol și ordin comun al miniștrilor Sportului și Educației, în parteneriat cu Comitetul Olimpic Sportiv Român și Federațiile Sportive Naționale.

Comitetul Olimpic Sportiv Român, Federațiile Sportive Naționale și Federația Sportul pentru Toți, care vor încheia contracte de finanțare a activității cu Ministerul Sportului, pot include în cerere sume pentru susținerea “Săptămânii mișcării în România”.

Unitățile administrativ-teritoriale pot aloca sume în vederea susținerii “Săptămânii mișcării în România”, în baza unui protocol încheiat cu Direcțiile județene pentru tineret și sport, cluburi sportive, organizații nonguvernamentale cu atribut în domeniul sport și tineret de pe teritoriul țării.

Ministerul Sportului are obligația să asigure cel puțin un număr egal de acțiuni în cele două medii, rural/urban.

De asemenea, Ministerul Sportului poate încheia contracte de voluntariat prin deconcentratele sale cu sportivi sau foști sportivi, antrenori sau foști antrenori, mari personalități ale sportului românesc, în vederea promovării și implementării cu succes a legii “Săptămâna mișcării în România”.

Ministerul va prezenta public, în maximum 120 de zile de la eveniment, un raport al activităților, bugetele alocate de toate instituțiile și organizațiile implicate, numărul de participanți, clasamentele finale, premiile și distincțiile oferite.

“Săptămâna mișcării în România” va cuprinde și activități sportive dedicate tinerilor, copiilor și adulților cu dizabilități. (Agerpres)

Lasă un comentariu