CUM STAU ROMÂNII CU SĂNĂTATEA... FINANCIARĂ

Distribuie pe:

Nu știu să își gestioneze banii

“Gestionarea veniturilor și controlul asupra cheltuielilor sunt factori importanți care determină sănătatea financiară a unei persoane și care se reflectă ulterior în bunăstarea individuală.

Cu toate acestea, sănătatea financiară influențează în mod direct și activ percepția nivelului de trai, stilul de viață pe care îl abordăm și bunăstarea noastră cotidiană.

O proporție considerabilă dintre respondenți au indicat că sunt îngrijorați de o eventuală cheltuială neprevăzută sau că nu reușesc să facă un minim de economii lunare. În același timp, 60% consideră că nu își pot îndeplini visurile din cauza situației lor financiare.

Constrângerile financiare afectează una din cinci persoane în satisfacerea nevoilor curente, iar jumătate nu duc o viață fericită din cauza gestionării deficitare a banilor.

Nu reușesc să economisească

Peste un sfert din persoanele care au participat la studiu spun că nu reușesc să asigure un minim de economii lunare (10% din salariul lunar) pentru a se bucura de stabilitate și de sănătate financiară. Gestionarea banilor și nivelul de control al cheltuielilor sunt cauzele care stau la baza îngrijorării oamenilor când vine vorba de cheltuieli neprevăzute sau ocazionale, dar și atunci când este vorba de asigurarea unui trai decent.

Nu îi preocupă confortul financiar la bătrânețe...

3 din 5 persoane se simt controlate de situația financiară în viața de zi cu zi, lucru care se reflectă în stilul de viață și calitatea acesteia. Mai mult, această temere se reflectă pe termen lung, rezultatele studiului arătând că 11% dintre respondenți anticipează că vor avea probleme financiare serioase la bătrânețe.

Doar 40% dintre respondenți au confortul financiar care să le permită accesul la lucrurile pe care le doresc, două treimi spun că întâmpină probleme în gestionarea unei situații care necesită cheltuieli neprevăzute, iar rutina de economisire lunară a unei sume din salariu care să acopere cheltuieli imprevizibile se reflectă în răspunsurile a 10% dintre respondenți.

34% dintre ei sunt totuși optimiști că situația financiară le va oferi liniște la bătrânețe, iar aproape jumătate dintre respondenți (49%) nu se preocupă în mod activ de asigurarea unui viitor confortabil financiar. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu