BUDAPESTA ȚINE PREȚURILE “ÎNGHEȚATE” PÂNĂ LA VARĂ

Distribuie pe:

Guvernul Ungariei a decis să prelungească până la 1 iulie măsurile de înghețare a prețurilor la carburanți și la anumite alimente, a anunțat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, potrivit MTI. El a subliniat că prețurile cresc în toată Europa, cauza principală fiind războiul, iar până la încheierea acestuia, prețurile vor continua să crească.

“Cu toate acestea, în Ungaria nu putem sta cu mâinile în sân: guvernul face tot posibilul pentru a proteja familiile de consecințele creșterii prețurilor”, a declarat premierul. Orbán a adăugat că acesta este motivul pentru care au aplicat măsura înghețării prețurilor la

carburanți și la anumite alimente, însă perioada pentru care a fost valabilă această măsură urmează să expire în curând.

“Astăzi a trebuit să hotărâm ce să facem. Am decis să prelungim până la 1 iulie înghețarea prețurilor la carburanți și alimente, astfel că prețurile rămân aceleași atât pentru carburanți, cât și pentru alimente. Facem tot posibilul pentru a proteja familiile”, a subliniat Viktor Orbán. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu