STUDENȚII ȘI ELEVII DIN INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT ALE M.A.I. POT PARTICIPA LA ACTIVITĂȚI DIN STRĂINĂTATE

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 391, din 21 aprilie 2022, a fost publicat Decretul nr. 524/2022 pentru promulgarea legii privind participarea studenților și elevilor din instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) la activitățile din străinătate.

Astfel, potrivit noului act normativ, studenții înmatriculați la programele de studii universitare de licență pentru formarea inițială a ofițerilor, organizate de Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la forma de învățământ cu frecvență, și elevii înmatriculați la școlile pentru formarea inițială a subofițerilor și agenților de poliție, ce funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, se pot deplasa în străinătate în vederea participării la anumite activități.

Este vorba despre conferințe științifice sau de specialitate, stagii de pregătire și schimburi de experiență sau vizite de documentare.

Pe durata deplasării în străinătate și a participării la activități, studenții și elevii beneficiază de drepturi de cazare, diurnă și transport.

Elevii și studenții care și-au pierdut cel puțin jumătate din capacitatea de muncă în timpul deplasării în străinătate beneficiază de pensie de invaliditate.

Cheltuielile aferente deplasării în străinătate se iau în calcul la stabilirea cheltuielilor efectuate în total pe timpul școlarizării.

Noua lege intră în vigoare la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu