PROCEDURĂ SIMPLIFICATĂ PENTRU CONSTRUIREA ANEXELOR GOSPODĂREȘTI ALE EXPLOATAȚIILOR AGRICOLE: NU VA MAI FI NEVOIE DE AVIZ DE MEDIU ȘI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

Distribuie pe:

După raportai favorabil acordat în Comisia juridică, din care fac parte, plenul Camerei Deputaților a adoptat în această săptămână proiectul de lege privind simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcție.

Proiectul legislativ de modificare a Legii ar. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor în construcții prevede că emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităților centrale plivind protecția sănătății populației nu este necesară pentru construirea de anexe gospodărești și anexe gospodărești ale exploatațiilor agricole, ca excepția situațiilor speciale de derogare de la normele în vigoare prevăzute de lege în care este necesar un studiu de evaluare a impactului asupra sănătății populației.

Emiterea actului administrativ al autorității competente pentru protecția mediului va fi însă necesar pentru construirea de anexe gospodărești utilizate pentru creșterea animalelor.

Anexe gospodărești ale exploatațiilor agricole sunt construcțiile situate în zone izolate în extravilan și îndepărtate de localitatea de reședință a lucrătorilor agricoli, menite să adăpostească mașini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum și spații pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole.

Legea în vigoare dispune deja că nu sunt necesare cele două avize pentru anexele gospodărești din interiorul localității, prevederile din proiectul de lege bazându-se pe faptul că tipul de construcții prevăzut au un impact mult mai redus asupra sănătății populației și mediului decât cele incluse deja în legea în vigoare.

Legea urmează a fi transmisă pentru promulgare.

Deputat DUMITRIȚA GLIGA, președinte interimar PSD Mureș

Lasă un comentariu