ȘEDINȚĂ ORDINARĂ CONSILIU LOCAL 29.04.2022

Distribuie pe:

Consilierii locali au aprobat, în cadrul ședinței ordinare de vineri, 29 aprilie, prelungirea termenului de anulare a datoriilor aferente obligațiilor bugetare principale până la 30 iunie. Astfel, persoanele care doresc să-și achite obligațiile restante o vor putea face, în continuare, fără plata unor penalități.

Tot în cadrul ședinței au fost aprobate condițiile pentru acordarea, anuală, a unei “Plachete Onorifice” și a unui premiu financiar, cu valoare netă de 5.000 de lei, cetățenilor municipiului Târgu-Mureș care au împlinit vârsta de 100 de ani sau peste 100 de ani. Inițiativa aparține consilierilor locali ai UDMR, iar sumele necesare vor fi alocate din bugetul local al Municipiului Târgu-Mureș.

În ceea ce privește circulația trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Târgu-Mureș, consilierii au aprobat regulamentul și condițiile de utilizare a acestora.

Astfel, circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice se face în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pe pistele de biciclete, iar în lipsa acestora, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Utilizatorii trotinetelor electrice vor circula în locurile permise fără îngreunarea circulației celorlalți participanți la trafic, cu o viteză adaptată pentru desfășurarea în siguranță a circulației.

Printre condițiile pe care un conducător de trotinetă electrică pe drumurile publice trebuie să le îndeplinească sunt cele ce fac referire la vârsta minimă de 14 ani, obligativitatea purtării căștii de protecție etc.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu