TIGRI BENGALEZI ALBI ȘI ALTE SURPRIZE LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Este o raritate în România, iar în istoria de aproape 60 de ani a Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș nu a existat niciodată vreun exemplar de tigru bengalez alb, până acum. Indira și Adelina, cei doi tigri tineri, au sosit zilele acestea și vor putea fi vizitați în curând. Cu această ocazie, primarul orașului, Soós Zoltán, și Szánthó János, director, respectiv Kopacz András, dir. adjunct Grădinii Zoologice, au susținut astăzi o conferință de presă.

Conducătorii grădinii zoologice au anunțat că cele două femele tinere, de 8 luni, au sosit zilele acestea din Ungaria. Odată cu ele, recent au sosit și cei 6 pelicani, tot din străinătate. Animalele sunt, deocamdată, în carantină, aceasta este o procedură obișnuită, standard în cazul în care sosesc animale noi. Directorii grădinii speră că animalele pot fi vizitate în câteva zile.

Tigrul alb nu este o specie separată, ci o variantă de culoare specială a uneia dintre subspeciile de tigri. Cu această variație specială de culoare, întregul corp este acoperit cu o haină alb-crem, iar dungile sunt negru gri sau maro ciocolatiu. La Târgu-Mureș, unul dintre noii tigri, Adelina, este complet alb, iar celălalt, Indira, este dungat.

Tot în cadrul conferinței de presă, directorul János Szánthó a anunțat că, începând din acest an, și Grădina Zoologică din Târgu-Mureș va organiza Dreamnight, un eveniment care va aduce bucurie copiilor cu dizabilități.

Această inițiativă este cunoscută în toată Europa și are ca particularitate faptul că, pentru o zi, într-o anumită perioadă, grădinile zoologice vor fi deschise exclusiv pentru copiii cu dizabilități, cu un program colorat de activități. Detaliile evenimentului vor fi anunțate din timp.

Edilul orașului i-a felicitat pe directorii Grădinii Zoologice, pentru profesionalismul lor, pentru devotament și implicare. “Consider că, pe baza ideilor lor, a viziunii lor consecvente, a atitudinii lor, putem avea speranța reală că această grădină zoologică are un viitor frumos” - a declarat Soós Zoltán.

Grădina zoologică este deschisă de sărbători și în zile libere legale, așa că duminică, 1 mai, îi așteaptă pe cei interesați, cu programul obișnuit.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu