DE LA POLIȚIE

Distribuie pe:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost la datorie în weekend-ul de 1 Mai, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În acest sens, în perioada 29 aprilie - 2 mai 2022, peste 200 de polițiști au acționat zilnic, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în zona cluburilor/discotecilor, barurilor sau unităților de alimentație publică, cu profil similar, fiind prezenți și în zonele turistice și de agrement.

Efectivele de poliție care au participat la misiuni în această perioadă au acționat, pe de o parte, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte, pentru combate-rea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au intervenit la 199 de evenimente sesizate prin 112.

9 persoane au fost prinse în flagrant delict, fiind depistate 2 persoane urmărite internațional.

Au fost aplicate 409 amenzi contravenționale, în valoare de 194.110 lei, fiind, totodată, reținute 30 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

Totodată, de Ziua Internațională a Muncii, au fost înregistrate 3 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, după cum urmează:

* La data de 1 mai 2022, în jurul orei 17.30, polițiștii Biroului Rutier Târgu-Mureș au oprit, pe strada Gheorghe Doja din municipiu, un autoturism condus de o femeie, de 49 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit că aceasta avea o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spital, pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

* La aceeași dată, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală au oprit, pe raza localității Hodac, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Ibănești.

La testarea cu aparatul etilotest, acestuia i-a reieșit o valoare 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis.

* De asemenea, în jurul orei 23.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Ungheni au oprit, pe DC 126, pe raza localității Dileu Vechi, un autoturism condus de un bărbat, de 68 de ani, din Iclănzel, care avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz, a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate pentru probarea întregii activități infracționale.

Activitățile au fost desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Lasă un comentariu