MARE SĂRBĂTOARE MARE, LA BAZINUL DE ÎNOT DIN LUDUȘ

Distribuie pe:

După trei ediții ale “Cupei Delphinul” de interior, profesorul Ciprian Dragoș Cipăian, consilier local, multiplu antrenor sportiv și președinte al Clubului Sportiv “Viitorul”, din Luduș, a organizat, sâmbătă, 30 aprilie 2022, prima ediție a “Cupei prieteniei” la înot didactic, cu invitați din alte orașe.

Am fost impresionat de numărul mare al copiilor înotători, de la vârsta prichindeilor de 5-6 ani, până la liceeni de 15-16 ani, de ușurința încheierii prieteniilor dintre ei, de zbenguiala copilărească în segmentele de “înot liber” pentru încălzire, pentru folosirea pauzelor și de bucurie că au încheiat cu bine ineditul concurs, de respectarea riguroasă a programului întrecerilor “în linii” la stilurile “craul” și “spate”, pe grupe de gen și vârstă, repetatele îndemnuri de încurajare, gesturile de felicitare, de fastuoasa festivitate de premiere, dar și de jocurile încropite în spațiul Parcului pentru copii din apropierea clădirii Bazinului de înot didactic. Și, mai presus de toate, de “seriozitatea” care i-a cuprins, atât pe sportivii înotători, cât și pe antrenorii și părinții lor, după festivitatea de premiere, moment împodobit de președintele Ciprian Cipăian cu aurul recunoștinței: “Dragii mei copii, sunteți bine? Priviți! În fața voastră sunt părinții voștri care v-au dat viață, se îngrijesc de voi să creșteți mari și sănătoși, cu încredere în puterea voastră de a vă căli sufletul, mintea și corpul, pentru reușita în viață. Lor să le arătați mereu respect și recunoștință!”

Pentru cititorii interesați de statistici, mai notez că la această sărbătoare sportivă au participat 196 de concurenți, care au fost răsplătiți cu 200 de medalii și diplome, dovezi pentru amintirile plăcute și au fost acordate următoarele premii: I - C.S. “Delphin” Mediaș (33 medalii); II - CS “Viitorul” Luduș (26 medalii); III - CSS Târgu-Mureș (19 medalii); IV - CS “Partizan” Târgu-Mureș (16 medalii); V - CS “Progres” Luduș (4 medalii); VI - CS “Evolution” Turda (1 medalie); VII - Bazinul de înot Luduș (1 medalie).

Text: MIRCEA GHEBOREAN Foto: economist MIHAI MAN

Lasă un comentariu