PILOȚII MUREȘENI, LOCUL II LA RALIUL HARGHITEI

Distribuie pe:

Raliul jubiliar al Harghitei din acest an a debutat la Odorheiu Secuiesc cu festivitatea de premiere al Campionatului trecut. Clubul CSM Tg. Mureș a înscris și în acest an două echipaje. Din nefericire, perechea mureșeană Turzai Dániel - Turzai Laura cu numărul #272 a terminat cursa mai devreme. Din motive tehnice, aceștia au fost nevoiți să se retragă după prima probă. Perechea Kovács “Kopek” Levente - Alexandru Neumann cu nr. #209 a început mai timid, dar mai târziu au găsit ritmul potrivit, iar în următoarele probe au recuperat încet-încet și au dus o luptă excelentă cu eternii lor rivali. “Cursa nu a fost lipsită de aventură, au existat 3 mici probleme care ar fi putut fi fatale, dar le-am rezolvat în parcul de service. În cele din urmă, am adus mașina pe locul doi. Poate pare puțin incredibil, dar suntem lideri în campionat după două etape. Următoarea cursă va avea loc peste trei săptămâni, în jurul Argeșului. Mergem cu încredere fiindcă anul trecut am câștigat această cursă!”, a afirmat Kovács “Kopek” Levente.

ARCAȘII DE LA CSM TG. MUREȘ, PE PODIUM LA CUPA FEDERAȚIEI OUTDOOR!

Arcașii de la CSM Tg. Mureș au participat, în perioada 29 aprilie -1 mai, la Cupa Federației outdoor - Seniori, Juniori, Cadeți - arc olimpic, compound și barebow, competiție desfășurată la Aninoasa, Hunedoara. CSM Tg. Mureș a fost reprezentat de către Cocan Ioana la senioare (RSW) și Móréh Tamás la cadeți U18 (RCM). La categoria Recurve cadeți (distanță de tragere 60 m), Móréh Tamás a câștigat locul 1, cu un avans de 38 de puncte față de ocupantul locului doi! La categoria Recurve senioare (distanță de tragere 70 m), Cocan Ioana a ocupat locul 3. Ea a câștigat finala mică cu 6-0 împotriva sportivei Uritescu Andreea de la SCM Deva. La concurs au participat peste 50 de concurenți, înscriși la toate categoriile.

ROMÂNIA MERGE LA CUPA MONDIALĂ DE RUGBY DUPĂ DESCALIFICAREA SPANIEI!

România va evolua la Cupa Mondială de rugby din 2023, după ce Spania a fost descalificată pentru folosirea unui jucător fără dreptul de a evolua în naționala iberică, informează lequipe.fr. Este a doua oară la rând când Spania este descalificată, după ediția din 2019. Atunci și naționala frunzei de stejar a pierdut la masa verde calificarea la Cupa Mondială, tot pentru folosirea unui jucător fără drept de joc. De data aceasta este vorba despre o problemă de eligibilitate a unui jucător de origine sud-africană, Gavin Van den Berg, ridicată de Federația Română de Rugby. Chiar federația spaniolă a anunțat vestea, într-un comunicat de presă, emis săptămâna trecută, iar World Rugby a confirmat ulterior informația. “În urma audierii care a avut loc joi, 28 aprilie, în fața comisiei judiciare independente desemnate de World Rugby (...), cel mai înalt organism al rugbyului mondial, a decis să penalizeze Spania cu 25.000 de lire sterline și să deducă cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a fost aliniat acest jucător”, se arată în comunicat. “Acest lucru înseamnă descalificarea de la Cupa Mondială din 2023 din Franța, competiție pentru care XV-le Leilor se calificase direct prin clasarea pe locul doi în Campionatul European de Rugby 2021-2022. În 2019, în cursa pentru Cupa Mondială din Japonia, Spania și-a văzut visul încheiat în urma unei înfrângeri în fața Belgiei (18-10), care a făcut să curgă multă cerneală pentru că arbitrul meciului a fost român, iar România a fost cea care a beneficiat de înfrângerea ibericilor. Ulterior, s-a aflat că echipa spaniolă a jucat cu sportivi, în special de origine franceză, care nu erau eligibili conform regulilor World Rugby. Așa cum a fost și cazul României. În urma acestui caz, Rusia a fost cea care a obținut în cele din urmă biletul pentru Cupa Mondială din Japonia. Patru ani mai târziu, a fost aceeași poveste. De data aceasta, Spania s-a calificat pe teren pentru Cupa Mondială din Franța 2023, în urma victoriei cu Portugalia (33-28) și s-a regăsit în Grupa B a turneului final, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și o ultimă echipă calificată, necunoscută încă. Însă, la 28 martie, World Rugby a deschis o anchetă, care a stabilit că Spania a aliniat un jucător neeligibil, de origine sud-africană. Spania are la dispoziție 14 zile pentru a face apel. Ca o consecință directă a acestei decizii a World Rugby, România a primit un bilet direct pentru Cupa Mondială din Franța. Portugalia va juca în noiembrie, în turneul de recalificare al World Rugby.

LOCUL PATRU ȘI CALIFICARE ÎN CUPELE EUROPENE PENTRU POPICARII DE LA CSM TG. MUREȘ!

Popicarii seniori de la CSM Tg. Mureș au terminat Campionatul Național pe echipe pe locul patru, cu care și-a câștigat dreptul de a participa la competiția internațională ,,Cupa NBC”! Municipiul Ploiești a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Turneul Final al Campionatului Național de popice pe echipe al seniorilor. Deși au fost la prima participare la acest nivel, tinerii sportivi mureșeni au reușit o comportare onorabilă, terminând competiția pe locul patru (6162 p.d.), cu specificarea că în a doua zi de concurs au reușit cu 3136 p.d. chiar al treilea rezultat a rundei II. În cele două zile de întreceri, cele mai bune rezultate ale CSM-ului au fost obținute de Boér László cu 554 + 542 p.d., Benke Zoltán 522 + 558 p.d., Balogh Lóránd 502 + 523 p.d. Ceilalți componenți ai echipei antrenate de Seres József au fost: Fekete Hunor, Hegyi Roland, Szász Attila Alfréd, Szász Tibor Levente, Szõcs Tamás József și Szilágyi Ervin. În urma obținerii acestui rezultat, echipa noastră și-a câștigat dreptul de a participa la competiția internațională ,,Cupa NBC” care, în premieră, se va disputa în România, pe moderna arenă a Complexului Sportiv Gheorgheni, din Cluj-Napoca, în perioada 4-8 octombrie 2022. Campionatul Național a fost câștigat de CFR Cluj. Pe următoarele locuri s-au clasat echipele: CFR Iași, CSO Tălmaciu, CSM Târgu-Mureș, Inter Petrila și KSE Tg. Secuiesc.

UEFA A EXCLUS CLUBURILE RUSEȘTI DIN CUPELE EUROPENE

UEFA a anunțat luni că niciun club rusesc nu va participa în cupele europene în sezonul viitor. Rusia este, de asemenea, exclusă de la următorul Euro feminin (6-31 iulie) și va fi înlocuită de Portugalia. “Niciun club rusesc nu va participa la sezonul 2022-2023 al competițiilor UEFA de cluburi” începând din iulie, și anume Liga Campionilor, Liga Europa sau Conference League, a scris UEFA într-un comunicat.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu