SĂRBĂTOAREA FLORILOR

Distribuie pe:

La Sântana de Mureș se reia, după o pauză de doi ani, tradiția organizării SĂRBĂTORII FLORILOR. Cel mai mare și așteptat eveniment dedicat florilor, din județul Mureș, va avea loc duminică, 8 mai, în satul Curteni, pe terenul de sport, și este organizat de Asociația Mercur Creativ, în parteneriat cu Primăria Sântana de Mureș.

Va fi o simfonie de culori, miresme și forme. Sute de specii de flori pentru decorarea teraselor, balcoanelor și curților, plante ornamentale, arbori, arbuști și plante aromatice vor fi expuse și comercializate de florarii iscusiți ai comunei în cadrul târgului floral care va fi deschis între orele 10.00 și 20.00.

Pentru că evenimentul a ajuns la cea de-a 20-a ediție, organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru vizitatori.

Pentru cei mici vor fi organizate, începând cu ora 12.00, ateliere de grădinărit unde copiii vor învăța cum se plantează și se îngrijește o floare. Tot pentru copii va fi amenajată o zonă de joacă, jocuri și pictură pe față.

La ora 15.00, debutează și programul artistic pe scenă. Dansatori și interpreți locali, artiști consacrați de muzică populară, elevi ai secției de canto - muzică ușoară ai Școlii Polulare de Arte - au pregătit un spectacol care se va încheia în jurul orei 20.00.

sursa foto: www.ideipentrugradina.ro

Noutatea absolută a evenimentului va fi balonul cu aer cald. Iubitorii de priveliști de la înălțime vor putea urca în balon pentru a admira expoziția de flori, dar și imensele sere de flori din satul Curteni. Balonul va fi pregătit pentru prima ridicare, la ora 18.00.

De asemenea, pentru a veni in sprijinul cetățenilor comunei, la eveniment va fi amplasat și un cort pentru Recensământul populației.

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali.

CRISTINA MANOILĂ, Event manager

Lasă un comentariu