CREDITE GARANTATE DE STAT PENTRU CHIRIA STUDENȚILOR, DAR ȘI PENTRU TINERII CARE VOR SĂ FACĂ NUNTĂ SAU SĂ-ȘI CUMPERE MAȘINĂ

Distribuie pe:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat pregătirea a două programe naționale de susținere a tinerilor și familiilor - Family Start și Student Invest - cuprinse în Programul “Sprijin pentru România”.

“Pregătim cele două programe naționale de susținere a tinerilor și familiilor - Family Start și Student Invest - incluse în programul guvernamental “Sprijin pentru România”. Fondul Român de Contragarantare este partenerul nostru în acest demers.

Împreună cu Ministerul de Finanțe vom acorda acest sprijin financiar sub forma unor credite garantate de stat. Am avut discuții amănunțite cu ministrul Adrian Câciu și avem toată susținerea sa”, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea, citată de News.ro.

Mai exact, prin programul Family Start, tinerii vor putea lua credite garantate de stat pentru a-și organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educația copiilor sau pentru a cumpăra mașini de familie.

“Am stabilit forma proiectelor și suntem pe ultima sută de metri cu toate criteriile de acordare a acestor programe. Ne dorim să avem cât mai mulți tineri care să poată accesa aceste credite, care au condiții mai avantajoase. Tinerii trebuie ajutați să-și întemeieze o familie.

Acesta va fi scopul ajutorului prin programul Family Start. Le vom da posibilitatea tinerilor să obțină mai ușor un credit pentru a-și organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educația copiilor sau pentru a cumpăra mașini de familie, cu 7 locuri. Creditul maxim garantat de stat va fi de 75.000 de lei”.

Programul Student Invest va veni în sprijinul tinerilor înscriși la facultate în România. Vor putea accesa credite prin care să-și cumpere cărți, să-și achite taxe de studii sau să-și plătească o chirie pe perioada studiilor. 50.000 de lei este valoarea creditului care poate fi obținut de un tânăr student.

“Știu că mulți tineri sunt nerăbdători. După aprobarea proiectelor în ședința de Guvern, vom putea acorda primele credite”, a mai transmis Firea.

Lasă un comentariu