Prefectul județului Mureș, Mara Togănel anunță negocieri ale Guvernului pentru Fabrica de zahăr Luduș

Distribuie pe:

Guvernul României va demara negocierile pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș, pentru continuarea activității de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă, ceea ce va duce la păstrarea locurilor de muncă a salariaților companiei Tereos România.

“Este nevoie de un efort coordonat al autorităților centrale și locale, lucru pe care l-am înțeles și susținut încă de la apariția acestei situații extrem de îngrijorătoare pentru fermierii mureșeni. Tocmai de aceea, în calitate de prefect al județului Mureș, am avut discuții cu reprezentanții companiei Tereos Romania S.A., cu primarul orașului Luduș și conducerea Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș, întâlniri în care am subliniat efectele negative pe termen mediu și scurt cauzate de închiderea fabricii.

Am abordat acest subiect în discuțiile avute cu europarlamentarul Daniel Buda, domnia sa având inclusiv o intervenție amplă pe acest subiect în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Îmi exprim încrederea că negocierile pregătite de către Guvernul Ciucă vor duce la îndeplinirea doleanțelor exprimate de către mureșenii care cultivă sfecla de zahăr. Vom continua să susținem solicitările fermierilor mureșeni, deoarece ne dorim să evităm dispariția în timp a acestei culturi, precum și efectele negative în plan social, prin pierderea locurilor de muncă pe care fabrica le-a oferit până în prezent.” a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

B.B.

Lasă un comentariu