DUMITRIȚA GLIGA, DEPUTAT DE MUREȘ: “ȘANSE PENTRU REDESCHIDEREA FABRICII DE ZAHĂR DE LA LUDUȘ”

Distribuie pe:

Pe pagina sa de facebook, deputatul PSD Dumitrița Gliga îi anunță pe mureșeni despre faptul că sunt șanse reale ca fabrica de zahăr din Luduș să fie salvată. Aceasta susține că: “mă bucur că sesizarea mea încă din iulie 2021, în Parlamentul României, a avut ecouri în executiv, iar în ședința Guvernului de ieri, Ministerul Agriculturii, prin implicarea dlui ministru Adrian Chesnoiu, a fost mandatat să demareze negocieri pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș - SC TEREOS RO SA, pentru continuarea activității de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă și implicit a păstrării locurilor de muncă a salariaților din fabrică.

Având în vedere posibila criză alimentară vehiculată în spațiul politic internațional, este foarte important ca România să păstreze și să investească în producția de zahăr autohton. Acest lucru va ajuta implicit județul nostru prin păstrarea locurilor de muncă și încurajarea antreprenoriatului în regiune.

Pe de o parte, într-o economie liberă de piață, este important să fie respectat principiul profitabilității pe de altă parte însă, statul nu-și poate permite să lase în voia sorții domeniile de activitate de care depinde siguranța alimentară a populației”.

Lasă un comentariu