MARCEL CIOLACU ALES PREȘEDINTE AL GRUPULUI PRO AMERICA DIN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost ales președinte al Grupului PRO-America. Funcția a fost ocupată până acum de Ludovic Orban, care a fost retras din această structură a legislativului. Din acest grup vor face parte senatorii liberali Nicolae Ciucă și Florin Cîțu și senatorul PSD, Radu Oprea.

În aceeași ședință a Parlamentului au fost desființate grupurile de prietenie cu Federația Rusă și Belarus, ca urmare a invaziei armetei ruse din Ucraina.

Marcel Cilacu a declarat că “sunt onorat că am preluat conducerea grupului PRO-America din Parlament într-un moment în care Parteneriatul Strategic cu SUA se află la cel mai înalt nivel și în aceeași zi în care am desființat grupurile de prietenie cu Federația Rusă și Belarus.

Voi continua să împărtășesc viziunea de politică externă și de securitate a României care se bazează pe cei trei piloni: statutul de membru UE, rolul în cadrul alianței NATO și Parteneriatul Strategic cu SUA. Voi urma fără ezitare calea pe care am ales-o în urmă cu 30 de ani, aceea de membru puternic al comunității transatlantice, care contribuie semnificativ la securitatea și prosperitatea sa”.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că obiectivele sale ca președinte al grupului RO-America vor viza în principal crearea unui mediu propice pentru afaceri și investiții prin sporirea predictibilității și transparenței legislației fiscale; asigurarea unui cadru legislativ stabil și transparent, care să ofere beneficii economiei naționale și investitorilor; identificarea de noi oportunități pentru investiții americane, de exemplu în energie.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu