MĂSURI PENTRU REDUCEREA TIMPILOR DE AȘTEPTARE LA UPU-SMURD, CARE AJUNG LA 7-8 ORE

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș a organizat, marți, o serie de discuții cu instituțiile sanitare din județ pentru reducerea timpilor de așteptare la UPU-SMURD, care a ajuns să investigheze lunar peste 6.000 de persoane.

“UPU-SMURD reprezintă un etalon al profesionalismului medical, cu valoare de brand național, născut și dezvoltat la Târgu-Mureș, la inițiativa doctorului Raed Arafat. Aici ajung, în fiecare lună, peste 6.000 de pacienți. De multe ori, timpul de așteptare este lung, iar această situație poate fi îmbunătățită dacă toți cei din sistemul de sănătate mureșean ar prelua o parte din pacienții care pot fi tratați fără a mai trece prin Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Într-o primă ședință de lucru cu o parte a reprezentanților instituțiilor sanitare, am stabilit împreună, ca o echipă, că obiectivul de a reduce timpii de așteptare poate fi atins dacă implicăm toți actorii din sănătatea mureșeană: spitalele din județul Mureș, medicii de familie și Direcția de Sănătate Publică Mureș”, a declarat prefectul Mara Togănel, într-un mesaj postat pe Facebook.

Prefectul a precizat că, în următoarea perioadă, va discuta despre fiecare factor care poate provoca unele blocaje sau întârzieri în activitatea medicală și vor fi organizate întâlniri cu toți cei care sunt răspunzători de modul în care pacienții sunt tratați.

“Sunt convinsă că vom îmbunătăți aspectele care acum sunt deficitare. În pandemie am avut o colaborare eficientă cu reprezentanții sistemului medical din județul Mureș. Este din nou momentul să acționăm unitar, de data aceasta nu pentru a răspunde unei crize, ci pentru a îmbunătăți un serviciu vital. Împreună, prin acțiunile noastre, continuăm să punem pe primul loc sănătatea mureșenilor”, a mai afirmat prefectul Mara Togănel.

În ultima perioadă, au fost înregistrate din partea unor pacienți sesizări că la secția UPU-SMURD a Spitalului Clinic Județean din Târgu-Mureș timpii de așteptare de la triajul pacientului până la consultația medicală depășesc chiar și câte 7-8 ore.

Lasă un comentariu