Eforturi mari pentru reluarea transportului în comun din Târnăveni

Distribuie pe:

CREȘTEREA PREȚURILOR LA CARBURANȚI POATE DUCE LA ASTFEL DE BLOCAJE

Contractul de delegare a gestiunii prin concesionare a serviciului de transport local public de persoane prin curse regulate în municipiul Târnăveni a expirat la sfârșitul lunii trecute, mai exact în 23 aprilie. Primăria a organizat două licitații pentru acordarea licenței de transport. Din cauza majorării prețului la carburanți și a lipsei de predictibilitate a costului motorinei, la licitații nu s-a prezentat niciun operator de transport.

Având în vedere această situație, Consiliul Local Târnăveni a aprobat delegarea serviciului de transport local prin curse regulate de persoane prin procedură de negociere directă. Altfel spus, municipalitatea a încercat să atribuie aceste curse, fără licitație, pentru o perioadă determinată până la reluarea licitației. Au fost trimise astfel 14 cereri de ofertă către tot atâția operatori de transport public. Din păcate, doar un operator a răspuns și a depus o ofertă, însă și aceasta neconformă și, ca atare, a fost respinsă.

Primarul Sorin Megheșan a declarat: “Continuăm demersurile legale pentru a restabili situația normală, prin care să le putem oferi un transport civilizat locuitorilor din Târnăveni”.

În municipiul Târnăveni funcționau 4 linii de transport în comun care deserveau inclusiv satul aparținător, Bobohalma.

Contactat de “Cuvântul Liber”, viceprimarul Alin Cimpoca ne-a declarat că speră ca la licitația care va fi reluată în scurt timp să se prezinte firme de transport care să dorească să opereze pe raza municipiului. Conform viceprimarului, faptul că prețul carburanților crește tot mai

mult îi sperie pe operatorii de transport. Aceștia, în momentul în care încheie un contract cu Municipiul Târnăveni vor fi obligați să respecte prețul licitat sau negociat chiar dacă ulterior prețul motorinei s-ar scumpi. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu