ÎNOT: RECUNOAȘTERE INTERNAȚIONALĂ!

Distribuie pe:

Mureșeanca Fángli Henrietta a primit titlul de sportivul debutant al anului a Universității din Houston! Sportiva legitimată și la CSM Târgu- Mureș, a câștigat recent trei titluri de campioană națională a României, dar și a ajutat universitatea să câștige din nou titlul de campioană în American Athletic Conference. Felicitări Heni!

CUM A REACȚIONAT CFR CLUJ LA POSIBILITATEA CA MECIUL CU FCSB SĂ FIE CONDUS DE ISTVAN KOVACS!

CFR Cluj rezistă pe primul loc al Ligii 1, chiar dacă FCSB a reușit să reducă distanța. Ultima etapă a play-off-ului le aduce față în față pe cele două rivale, iar actuala campioană a fost întrebată dacă Istvan Kovacs ar fi o delegare inspirată. Ultimul meci dintre cele două pretendente la titlul Ligii 1, în

care FCSB s-a impus cu 1-0, s-a lăsat cu nemulțumiri din partea lui Dan Petrescu. “Bursucul” s-a plâns că Susic a fost eliminat eronat de Istvan Kovacs, ca mai apoi să fie contrazis de Cristi Balaj, care a susținut că decizia a fost corectă. Apoi, Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan, a ajuns în colimatorul lui Dan Petrescu, după remiza din meciul caritabil cu Dinamo Kiev. În cele din urmă, antrenorul a recunoscut că e posibil să se fi înșelat în privința lui Istvan Kovacs.

Sunt șanse ca în ultima etapă, FCSB și CFR Cluj să joace cu titlul pe masă, la Buzău, iar arbitrul delegat să fie Istvan Kovacs. Președintele CFR Cluj nu se opune unei astfel de delegări. De asemenea, oficialul campioanei a dezvăluit ce propunere a avut din partea FCSB. Echipa antrenată de Gigi Becali a dorit o brigadă din străinătate la meciul cu CFR Cluj, dar Cristi Balaj nu și-a dorit acest lucru. “Eu am fost împotriva ideii arbitrilor străini și când eram arbitru, și la TV. Am avut încredere în arbitrii români și nu aș vrea din nou presiune artificială împotriva brigăzii de la acest meci”, a mai spus președintele CFR Cluj.

Clasamentul play-off-ului: 1. CFR Cluj - 51 de puncte, 2. FCSB - 49, 3. Universitatea Craiova - 45, 4. FC Voluntari - 30, 5. Farul - 28, 6. FC Argeș - 27.

S-AU STABILIT JOCURILE DIN SFERTURILE DE FINALĂ ALE CUPEI ROMÂNIEI FEMININ!

Casa Fotbalului a găzduit marți, 3 mai, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României la fotbal feminin. Cele 8 echipe calificate în această etapă au fost împărțite în două urne valorice. Iată programul meciurilor în urma tragerii la sorți:

ACS Navobi Iași - Heniu Prundu Bârgăului, Fair Play București - Piroș Security Arad, CSM Alexandria - U Olimpia Cluj, Selena ȘN Constanța - Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Partidele din sferturile de finală ale Cupei României sunt programate în data de 11 mai, începând cu ora 17.30. Ora poate suferi modificări în cazul în care există aprobarea ambelor cluburi. Actul final al competiției se va disputa pe data de 5 iunie, ora 13.00, pe stadionul Arcul de Triumf din București, fiind prima finală a Cupei României feminin care se va disputa în capitala României! În sezonul precedent, finala s-a disputat pe cocheta arenă din Arad, “Francisc von Neuman”.

ROMÂNIA U15 A ÎNVINS ANGLIA ÎN ULTIMUL MECI DE LA TURNEUL NAȚIUNILOR

Selecționata de fotbal a României U15 a încheiat parcursul la “Torneo delle Nazioni”, competiție amicală care s-a desfășurat în Italia, Slovenia și Austria.

Duminică, 1 mai, juniorii născuți în 2007 au învins selecționata similară a Angliei cu 3-1 în meciul pentru locurile 7-8. Golurile tricolorilor au fost reușite de Robert Petculescu (15), Vlad Lambru (21) și Alexandru Stoian (38). Au evoluat contra Angliei: Maxim - Ilaș (Gașpăr 55), Medelean, Saca, Techereș - Șt. Ioniță-cpt., Lambru (Olaru 64) - Crișan (Tout 42) (M. Ioniță 61), Petculescu (Voion 74), Pîrvu (Grideanu 56) - Niculiță-Mocanu (Stoian 25). În primele meciuri, România U15 a pierdut cu Cehia, 1-2, a remizat cu Mexic, 2-2, și a cedat în fața Norvegiei, 0-2.

CUPA CHEILE GRĂDIȘTEI LA VITEZĂ ÎN COASTĂ

La finele acestei săptămâni este programată Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam la viteză în coastă, prima etapă de coeficient 1 a Campionatului Național. Potrivit unui comunicat remis de organizatori, cu 24 de ore înaintea închiderii procesului de înscriere, la competiție și-au anunțat parti-ciparea 41 de piloți, atât din divizia secundă, cât și din primul eșalon. Printre cei înscriși la start se numără, conform comunicatului, “Alexandra Teslovan (Renault Twingo RS), fiica pilotului de raliuri Adi Teslovan, apoi Paul Silaghi, Dragoș Bîzoi sau Dumitru Șerban, toți aceștia și mulți, mulți alții punctând exclusiv în etapele de coeficient 1 ale acestui sezon. De asemenea, datorită regulamentului anual de viteză în coastă, care obligă sportivii din primul eșalon să puncteze și în două etape de coeficient 1 la alegere, de la start nu vor lipsi nici câștigătorul edi-ției precedente, Octavian Ciovică (Radical SR8), Costel Cășuneanu (Škoda Fabia), Pavel Shenkov (Lada VAZ), Florin Voicu (Ferrari 458 Challenge), dar și tatăl István Barabas (Peugeot 306 Maxi) și fiul Robert Barabas (Fiat Proto)”. Competiția se va desfășura duminică, 8 mai, de-a lungul traseului de 3.300 de metri al Complexului Cheile Grădiștei din Resortul Fundata, având o diferență de altitudine de 226 de metri și o înclinare medie de aproape 7 procente. Înaintea celor două manșe de concurs, programate de la orele 14.30, respectiv 16.30, concurenții vor avea la dispoziție o manșă de recunoașteri, urmată de două antrenamente (orele 10.30 și 13.00). Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam este un eveniment susținut de Primăria și Consiliul Local Moieciu, organizat de Asociația Club Sportiv AutoBlic Brașov, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. A doua etapă a Diviziei secunde a Campionatului Național de Viteză în Coastă va avea loc la 25 mai, la Măgherani.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu