ZILELE UMFST TÂRGU-MUREȘ, LA HAMBURG

Distribuie pe:

La finele lunii aprilie, a început, în campusul din Hamburg (UMCH) al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, prima ediție a Zilelor UMCH-UMFST, informează rectorul UMFST, prof. univ. dr Leonard Azamfirei.

La eveniment au participat: Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, Daniela Gîtman, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe, Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învățământul superior, Adriana Stănescu, ambasador al României în Germania, și Bogdan Filip, director general în Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul evenimentului a avut loc inaugurarea Centrului de realitate virtuală (VR) destinat învățământului medical, precum și o întâlnire cu reprezentanții spitalelor partenere din Germania în care studenții UMCH-UMFST își desfășoară stagiile clinice, precizează rectorul universității mureșene.

Programul științific - la care participă, alături de cei 400 de studenți internaționali din Hamburg, și cadre didactice de la UMFST, precum și din Germania, SUA și Marea Britanie - cuprinde conferințe, workshop-uri și prezentări ale oportunităților pe care le au studenții din Hamburg de a se implica în proiectele de cercetare derulate în cadrul UMFST.

“În acest mod, România nu este doar acasă, ci și oriunde flutură un steag românesc, acolo unde românii își demonstrează profesionalismul, competența și patriotismul prin faptele pe care le fac în fiecare zi”, conchide prof. dr. Azamfirei. (sursa foto - facebook.com) (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu