MUREȘ HALF MARATHON, EDIȚIA 2022

Distribuie pe:

Asociația Mureș Runners organizează, duminică, 8 mai, la Tg. Mureș, evenimentul Mureș Half Marathon 2022. Competiția va cuprinde 4 probe, respectiv semimaraton (21 km), cross individual (10 km), ștafetă 4 participanți (5 km fiecare) și Kids Run (1 km).

Startul în primele 3 probe este prevăzut la ora 9.15 din Piața Teatrului, iar cursa rezervată copiilor este programată de la ora 12.00. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 13.00. În vederea bunei desfășurări a evenimentului Mures Half Marathon, autoritățile locale, au decis ca traficul rutier să fie restricționat, duminică, 8 mai 2022, în intervalul orar 07,00-15,00, pe următorul traseu: Piața Teatrului (startul competiției) - Piața Trandafirilor - str. George Enescu (Hotel Parc) - str. Primăriei - Piața Victoriei - Piața Trandafirilor - Piața Bernády - str. Nicolae Iorga - Bulevardul Cetății - str. Victor Babeș - str. Nicolae Grigorescu - str. Gh. Marinescu - întoarcere la UMFST - str. Gh. Marinescu - str. Nicolae Grigorescu - str. Victor Babeș - Bulevardul Cetății - Cetatea Medievală - str. Nicolae Iorga - Piața Bernády - Piața Trandafirilor - Piața Teatrului (linia de sosire).

Totodată, conducătorii auto sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe traseul competiției.

SORIN CÂRȚU ANUNȚĂ IADUL” PENTRU FCSB ÎN BĂNIE!

FCSB se va deplasa la Craiova pentru a juca un meci care poate cântări decisiv în lupta pentru titlu.

CFR are un avans de două puncte față de FCSB, iar echipa lui Toni Petrea are nevoie de victorie pentru a mai spera la campionat. Sorin Cârțu, oficialul oltenilor, susține că pentru Craiova, cele mai importante meciuri sunt cele cu FCSB și CFR și că doar dacă se vor impune în ambele, vor avea șanse în continuare la locul 2.

“Targetul nostru e în meciurile astea două. Echipa are posibilitate să joace duminică și joi, în așa fel încât să aibă prospețime pentru retur (n.r. - din Cupa României cu Sepsi OSK). E un lot de jucători, aici intervine și măiestria antrenorului să facă o rotație în așa fel încât ambele partide să se termine cu rezultate pozitive. E stadionul arhiplin, vine lumea la stadion. E o nebunie ce e acum la Craiova. Partida cu FCSB-ul pentru noi e foarte importantă, venim la 1 punct în spatele lor. Noi, la partida de duminică jucăm locul 2”, a declarat Sorin Cârțu. 

LIVERPOOL - REAL MADRID, FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE!

Liverpool și Real Madrid vor disputa finala ediției 2021 - 2022 a UEFA Champions League. “Cormoranii” au trecut de Villarreal în semifinale, 5-2 scor general, în timp ce formația lui Carlo Ancelotti a învins-o pe Manchester City, 6-5, după un retur memorabil la Madrid, unde a trimis meciul în prelungiri cu două goluri marcate în 90 de secunde, în minutele 90 și 91. Finala actualei ediții de UEFA Champions League se va disputa pe 28 mai, de la ora României 22.00, la Paris, pe “Stade de France”. Duelul a fost programat inițial în Rusia, la Sankt Petersburg, însă UEFA a decis să mute locul de disputare din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Finala de la Paris va consemna a noua confruntare directă dintre Liverpool și Real Madrid, capitol la care spaniolii stau mai bine, cu patru victorii, una dintre ele chiar în ultimul act al unei ediții de UEFA Champions League, cea din 2018. S-au mai înregistrat un egal și trei victorii pentru Liverpool. Ultima confruntare directă - 14 aprilie 2021, 0-0 în Anglia în returul “dublei” din sferturile Champions League. Real s-a calificat datorită victoriei din prima manșă, 3-1. Liverpool și Real Madrid s-au întâlnit de două ori în finale de UEFA Champions League: în 1981, câștigată de englezi, și 2018, când s-au impus spaniolii. Finala din 1981 e ultima pierdută de Real Madrid în UEFA Champions League.

BENZEMA A REUȘIT SĂ EGALEZE RECORDUL LUI CRISTIANO RONALDO!

Benzema a fost decisiv din nou în UEFA Champions League. Formația Real Madrid s-a calificat, miercuri seară, în finala Ligii Campionilor, trecând în semifinale de Manchester City, deși pierduse meciul tur din deplasare cu scorul de 3-4 și a fost condusă în retur, acasă, cu 1-0. La Madrid, scorul a fost 3-1 pentru gazde, după prelungiri.

Benzema a marcat în minutul 95 al prelungirilor. După această reușită, francezul l-a egalat pe Cristiano Ronaldo în clasamentul celor mai buni marcatori în fazele eliminatorii din UEFA Champions League, într-un singur sezon. Starul lui Real Madrid are 10 goluri în actuala ediție. Ronaldo a reușit această performanță în sezonul 2016/2017. Benzema a marcat 5 goluri și în faza grupelor, iar în total are 15 goluri marcate în UEFA Champions League.

CUPA REGELUI ȘI CUPA REGINEI LA OINĂ

Federația Română de Oină va organiza, sâmbătă, 7 mai, întrecerile Cupei Regelui și Cupei Reginei, competiții ce vor avea loc pe stadionul Arcul de Triumf din București. Cupa Reginei, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție, va opune, de la ora 11.00, campioana și vicecampioana României din 2021, Progresul Băilești, respectiv Dacia Mioveni. În Cupa Regelui, ajunsă la cea de-a 9-a ediție, se vor înfrunta, începând cu ora 12.00, campioana en-titre Frontiera Tomis Constanța și vicecampioana de anul trecut, CS Biruința Gherăești (jud. Neamț).

Banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați refugiaților ucraineni. În 2022 se împlinesc 110 ani de la publicarea integrală a regulamentului jocului de oină în Monitorul Oficial al României. La 15 mai 2012, Regele Carol I aproba, printr-un decret, acest regulament, iar în 3 iunie, același an, era publicat în Monitorul Oficial. Federația Română de Oină își desfășoară, în prezent, activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

BASCHETBALIȘTII DE LA CSM TG. MUREȘ OBȚIN A 20-A VICTORIE!

Echipa CSM Tg. Mureș și-a confirmat statutul de lider al Ligii 1. Mureșenii s-au impus la scor în meciul de la Cluj. CS Universitatea Cluj - CSM Târgu-Mureș 68-110 (14-25, 21-28, 18-32, 15-25). Nu s-a pus nici o clipă problema câștigătoarei, formația CSM, antrenată de către Trif George, și-a dat drumul la joc încă din primele minute ale partidei. În minutul 4 deja am trecut de +10, la prima pauză aveam deja 11 puncte avantaj, ceea ce a crescut la 18 până la pauza mare. Treptat, băieții noștri au mărit avansul, antrenorul oferind minute importante tinerilor baschetbaliști mureșeni. Căpitanul Sánta Szabolcs a terminat partida cu cel mai mare index de eficiență, 35 cu 19 puncte marcate și 15 recuperări. Tot în double-double a terminat și Goran Martinic - 20 de puncte și 10 pase decisive. Cel mai bun marcator al echipei CSM Tg. Mureș a fost Vladislav Șolopa, cu 25 de puncte.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu