DE LA 1 IUNIE, ANGAJATORII POT MAJORA SALARIUL MINIM CU 200 DE LEI

Distribuie pe:

Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ necesar pentru îndeplinirea măsurii adoptate în cadrul programului guvernamental “Sprijin pentru România - 200 de lei în plus pentru salariul minim (creștere voluntară scutită de taxe)”.

Astfel, este propusă neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei pe lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, pentru creșterea voluntară a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut în contractul individual de muncă.

“De la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou-angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit

potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri și alte adaosuri, să fie de 2.750 de lei”, precizează Ministerul Finanțelor.

Potrivit sursei citate, reglementarea regimului fiscal derogatoriu are ca scop combaterea consecințelor sociale negative cauzate de creșterea prețurilor. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu