PESTE 1.000 DE LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE ÎN MUREȘ ȘI PESTE 30.000 LA NIVEL NAȚIONAL

Distribuie pe:

Ieri, conform paginii oficiale a AJOFM Mureș, erau ofertate 1.042 de locuri de muncă la nivelul județului nostru. Pe plan național Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunța 32.046 de locuri de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă din România sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.813); lucrător comercial (1.800); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.410); agent de securitate (1.404); manipulant mărfuri (1.345); lăcătuș mecanic (919); muncitor necalificat în industria confecțiilor (907); muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (659); confecționer-asamblor articole din textile (615); conducător auto transport rutier de mărfuri (553).

Din cele 32.046 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.815 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/ economist în economie generală; specialist resurse umane; referent etc.), 8.342 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; agent servicii client; vânzător etc.), 7.950 pentru persoanele cu studii profesionale (lucrător comercial; lăcătuș mecanic; confecționer-asamblor articole din textile; operator confecționer industrial îmbrăcăminte; sudor etc.).

Restul de 13.939 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale, îndeosebi muncitori necalificați.

Baza de date a ANOFM se actualizează în timp real în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 398 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Belgia - 155 locuri de muncă pentru muncitor necalificat în agricultură. Alte țări care ofertează muncitorii români sunt Finlanda - 84 de locuri;

Polonia - 39 de locuri; Germania - 33 de locuri; Norvegia - 30 de locuri și Irlanda, 20 de locuri. (Agerpres)

Lasă un comentariu