GRINDEANU: “AM SEMNAT ORDINUL PRIN CARE ACORDĂM TAROM UN AJUTOR DE STAT ÎN VALOARE DE 1,9 MILIOANE DE EURO”

Distribuie pe:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi că a semnat Ordinul prin care se va acorda companiei aeriene TAROM un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro, pentru a-și putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemia COVID 19.

“Am semnat, astăzi, Ordinul de Ministru prin care acordăm Tarom un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro! Prin suma acordată din bugetul Ministerului Transporturilor, Tarom își va putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemia COVID 19, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2020. Comisia Europeană a autorizat această măsură și mai analizează, în prezent, o altă solicitare a TAROM pentru acordarea unui ajutor de restructurare în valoare de aproximativ 85 milioane euro”, a scris, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a despăgubi compania aeriană TAROM pentru pagubele suferite în perioada pandemiei de coronavirus.

Potrivit un comunicat de presă al executivului comunitar, sprijinul de 1,9 milioane de euro acordat României pentru TAROM este în linie cu normele privind ajutoarele de stat.

“Măsura este destinată să despăgubească operatorul aerian pentru pagubele suferite pe 14 rute în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de călătorie impuse de România și alte țări pentru a opri răspândirea virusului”, se arată în comunicat.

Aceste despăgubiri vin după o altă măsură aprobată de Comisia Europeană la data de 2 octombrie 2020, care era destinată să despăgubească TAROM pentru pagubele înregistrate în perioada 16 martie - 30 iunie 2020.

Din cauza restricțiilor în vigoare, TAROM a înregistrat o scădere semnificativă a traficului și a profitabilității în perioada menționată.

Sprijinul de stat va lua forma unei injecții de capital. (AGERPRES)

Lasă un comentariu