“DINCOLO DE ALB ȘI NEGRU”. ÎN PREMIERĂ LA TVR 1, CU CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU

Distribuie pe:

* Din 9 mai, Cătălin Ștefănescu ne propune o serie de întâlniri cu oameni echilibrați, care știu ce spun. “Dincolo de alb și negru”. Emisiunea se vede de luni până joi, de la ora 19.00.

Noutăți la TVR 1! Garantat, cea mai potrivită alegere pentru începutul serii: o întâlnire cu oameni echilibrați, care știu ce spun. Din 9 mai, Cătălin Ștefănescu ne propune o nouă emisiune: “Dincolo de alb și negru”, “o discuție care nu ne împarte în tabere, deși putem avea păreri diferite, ci ne aduce la un loc, pentru că încercăm să înțelegem lucrurile împreună”. În direct la TVR 1, de luni până “Chemăm publicul care vine la TV să intre în contact cu teme și invitați care ne ajută, și pe cei care ne privesc, și pe noi, cei care realizăm emisiunea asta, să învățăm să gândim cu propriile noastre minți, neinfluențați de ceea ce ne-ar spune neapărat cineva”. Invitații lui Cătălin ne provoacă la actul gândirii. “Ei nu spun cum să gândim, nici ce fel de gânduri să avem, ci ne învață că trebuie să gândim cu mințile noastre, să le punem la lucru. Pentru că e o perioadă când a gândi cu propria minte e un act extrem de necesar și salvator. Este, de altfel, una dintre misiunile principale ale postului public, să ajute la actul de a gândi cu propria noastră minte”, punctează moderatorul.

“E un pariu important”, consideră Cătălin Ștefănescu, pentru că oamenii se așteaptă, poate, la acest moment al zilei, să fii perfect ancorat în actualitate. Dar, “pe măsură ce din alte direcții vine un stimul care agită, de la noi va veni un mesaj de păstrare a calmului și o invitație la gândire”, adaugă moderatorul.

La “Dincolo de alb și negru” nu se discută lucrurile la extreme, numai în alb sau negru, “nici nu ne plasăm de o parte sau de alta a unei baricade, nici nu încercăm să ne plasăm la mijloc să împăcăm pe toată lumea, ci încercăm să prindem în brațe tot arcul de gândire și să le oferim oamenilor momente în care să fie mai calmi, mai liniștiți și mai obișnuiți cu gândul că pot avea și propriile lor idei, nu neapărat ce li se spune din stânga sau din dreapta”. (Cătălin Ștefănescu)

Cine vor fi invitații lui Cătălin Ștefănescu la Dincolo de alb și negru”

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR 1 vom vedea invitați pe care oamenii îi știu, dar “o să aducem la emisiune și invitați de care nu s-a auzit deloc, dar care se pricep cu adevărat la meseriile pe care le fac, în așa fel încât să ne facem o idee cât mai clară despre ce este în jurul nostru”. Ba mai mult, “Dincolo de alb și negru” se va detașa cât mai mult de “genul întâlnirilor de televiziune în care se servesc soluții de gândire gata mestecate și în care există personaje care au păreri în legătură cu orice și care se pricep la totul”, mai spune Cătălin.

Lasă un comentariu