REGHINEANUL GABRIEL SEBASTIAN TONCEAN A FOST ALES VICEPREȘEDINTE AL FEDERAȚIEI EUROPENE DE CULTURISM ȘI FITNESS

Distribuie pe:

- Domnule Toncean, ne aflăm în fața unui succes de prestigiu al sportului românesc, al României, în general și - nu văd de ce nu aș spune - al dumneavoastră, personal...

- Cu o deosebită mândrie și responsabilitate vă anunț că, din data de 5 mai, încep primul mandat de VICEPREȘEDINTE în cadrul FEDERAȚIEI EUROPENE DE CULTURISM ȘI FITNESS (EBFF). Am primit votul de încredere al colegilor prezenți la Congresul EBFF, care a avut loc în preambulul Campionatului European din Santa Susanna/Spania. Desigur, este un mare pas înainte pentru sportul românesc și pentru România, cu atât mai mult cu cât sunt primul român care a avut acces vreodată la o funcție în rândul forului de conducere al EBFF. În acest sens, au contat mult rezultatele excelente obținute de membrii lotului național al României în ultimii ani și eficiența echipei Federației Române de Culturism și Fitness! Mulțumesc tuturor pentru efort și susținere!

- Sunteți în Spania, alături de sportivi români...

- Da. În perioada 5-9 mai se desfășoară Campionatul European de Culturism și Fitness, în Santa Susanna, Spania. Ziua 0 a presupus înregistrarea sportivilor din lotul României în competiție și s-a încheiat cu bine! Doresc succes tuturor sportivilor români care, în zilele următoare, vor lupa pe scena Europeană pentru a aduce cât mai multe medalii acasă!

- Pe lângă rezultatele sportive deosebite, ca președinte al Federației Române de Culturism și Fitness ați depus eforturi și pentru programe sociale, de dezvoltare și ajutor...

- Așa este. Pot aminti aici proiectul “Minte sănătoasă în corp sănătos” și numeroasele întâlniri de binecuvântare pe care le-am avut, împreună cu sportivii lotului Național, cu înalte fețe bisericești. Alături de Lotul Național al României am poposit, recent, la Schitul Sf. Lazăr, din Alba Iulia, pentru a primi binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Această întâlnire ne-a ajutat să fim pregătiți și sufletește, nu doar trupește, pentru Campionatul European din Spania, fiind, totodată, o pildă, cred eu, de urmat pentru tinerimea noastră. Am avut, de asemenea, o întâlnire deosebit de plăcută cu omologul meu din Ucraina, Igor Deliev, și cu membrele Lotului Național de culturism și fitness al Ucrainei. Împreună cu prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu, inspectorul-șef al ISU Cluj, generalul de brigadă Ion Moldovan, și șeful IPJ Cluj, domnul Mircea Rus, i-am așteptat pe sportivi la sosirea lor în Cluj-Napoca.

Personal, mi-am dorit să mă asigur că fetele vor ajunge în siguranță la Campionatul European din Spania. Mă bucur că am reușit să mă revăd și cu colegul meu, Igor Deliev, președintele Federației Ucrainene de Culturism și Fitness, și că am reușit să sprijin, anul acesta, participarea delegației Ucrainei la Campionatul European. Mulțumesc, totodată, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj și Asociației Medical International Rescue pentru sprijinul acordat în vederea cazării sportivelor, înainte de zborul spre competiția din Spania. Vă pot informa că, la această oră, Lotul Național al Ucrainei a ajuns cu bine la Campionatul European din Santa Susanna, Spania. Împreună cu președintele IFBB, dr. Rafael Santonja, și cu primarul din Santa Susanna, domnul Joan Campolier, le-am întâmpinat pe sportivele ucrainene și la sosirea în Spania, asigurându-ne că au tot ceea ce este necesar pentru a participa la competiție. Aduc mulțumiri tuturor celor care m-au sprijinit în acest demers!

CORNEL GROZA

Lasă un comentariu