BĂILE SĂRATE JABENIȚA, SCOASE LA VÂNZARE - Primăria Solovăstru ar fi vrut să cumpere băile însă nu a putut oferi suma cerută

Distribuie pe:

650.000 DE EURO PENTRU BĂILE SĂRATE

“Poți fii TU proprietarul unui întreg domeniu balneo cu tradiție de peste 2 secole!” - așa începe anunțul de vânzare a Băilor Sărate Jabenița (comuna Solovăstru), de pe pagina de internet a agenției imobiliare.ro. Prețul la care se vinde domeniul este de 650.000 de euro. Suprafața totală este de 21.000 mp, repartizată în 15.000 mp intravilan și 6.000 mp extravilan, pe care există 7 construcții cu posibilitate de modernizare a proprietății.

Anunțul mai specifică faptul că domeniul dispune de lacuri sărate și nămoluri sapropelice, resurse de o valoare incontestabilă. Potențialii cumpărători sunt informați de faptul că stațiunea a fost construită în jurul anului 1800, fiind “una dintre cele mai vechi stațiuni a nobilimii”, accesul fiind limitat la acea vreme doar pentru cei din înalta societate.

Agenții imobiliari care se ocupă de vânzarea stațiunii susțin că “utilitatea este versatilă, zona se poate transforma într-un punct de atracție turistică care va deservi o largă varietate de activități, precum: medical-curative de tratament, relaxare, agrement - pescuit (râul Gurghiu se află la 50 m de lac), gastronomie”. Băile sărate Jabenița se află la 42 km de Târgu-Mureș și 11 km de Reghin.

PRIMĂRIA SOLOVĂSTRU A DORIT SĂ CUMPERE BĂILE SĂRATE

Contactat de “Cuvântul liber”, primarul comunei Solovăstru, Tătar Chirilă Ilie, a declarat: “Noi am intenționat să cumpărăm băile sărate. În 2017 l-am invitat pe proprietarul acestora în Consiliul Local și i-am oferit suma de 300.000 de euro. Acesta a declinat oferta noastră spunând că sunt prea puțini bani. Din păcate, din bugetul local nu avem posibilități să oferim mai mult pentru acest obiectiv”. Primarul a mai adăugat că în momentul de față știe că proprietatea pe care sunt băile sărate ar fi din nou scoasă la vânzare și că ar exista un cumpărător, însă “oficial, nu știu dacă sunt zvonuri sau nu”.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu