MESAJ DE ZIUA EGALITĂȚII ÎNTRE BĂRBAȚI ȘI FEMEI: “ESTE IMPORTANTĂ COMBATEREA VIOLENȚEI ȘI HĂRȚUIRII LA LOCUL DE MUNCĂ, FAPTE INTOLERABILE”

Distribuie pe:

“Susțin egalitatea de șanse între femei și bărbați! În fiecare an, începând cu anul 2015, ziua de 8 mai este marcată drept Ziua națională a egalității de șanse între femei și bărbați. Egalitatea de șanse între femei și bărbați înseamnă drepturi egale la locul de muncă, protejarea femeilor de abuzuri, de violențe și de orice tip de cruzime. Suntem aici pentru a le sprijini pe femei și nu ne dăm bătuți în această luptă”, a scris Firea, duminică, pe Facebook, citată de News.ro.

“Ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, port un dialog constructiv constant, atât cu reprezentanții marilor federații sindicale din România, cu patronatele și cu organizațiile neguvernamentale pentru a îmbunătăți legile. Este importantă asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați, implicarea mai mare a femeilor în decizii, dar și combaterea violenței și hărțuirii la locul de muncă, fapte intolerabile”, afirmă ministrul.

“Susțin necesitatea semnării și ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenției nr. 190 a Organizației Internaționale a Muncii pentru eliminarea discriminării și hărțuirii din lumea muncii și a Recomandării nr. 206”, De asemenea, amintește că Strategia privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați în Europa pentru perioada 2020-2025 are printre acțiunile-cheie încetarea violenței bazate pe gen și eliminarea stereotipurilor, asigurarea unei participări și a unor oportunități egale pe piața forței de muncă, inclusiv a egalității de remunerare, și realizarea unui echilibru între bărbați și femei în procesul decizional și în politică.

Lasă un comentariu