SĂRBĂTOAREA RABARBĂRULUI DE LE SASCHIZ ȘI SĂRBĂTOAREA FLORILOR DE LA CURTENI - AU OFERIT UN WEEK-END DULCE ȘI COLORAT MUREȘENILOR

Distribuie pe:

PRĂJITURILE CU RABARBĂR - CELE MAI CĂUTATE

Vecinătatea Femeilor din Saschiz a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de a IX-a ediție a Sărbătorii Rabarbărului. Conform tradiției, manifestarea se organizează în prima sâmbătă din luna mai.

Sărbătoarea s-a bucurat de o participare numeroasă, vremea frumoasă fiind alături de organizatori. Participanții s-au putut bucura din plin de degustări de prăjituri și sucuri din rabarbăr, au ascultat muzică de fanfară și recitaluri de chitară sau orgă în Biserica Fortificată din centrul satului.

Dulciurile felurite, pizza, ciorbă, lichie, înghețată, bomboanele, compot și alte preparate cu rabarbăr au fost, ca întotdeauna, vedetele sărbătorii. Cei mici s-au bucurat de un atelier de educație culinară, “ștafeta cu rabarbăr”, desene cu tija de rabarbăr și concursul “mâncăcios de prăji cu rabarbăr”. De asemenea, producătorii locali și-au expus produsele la standuri special amenajate.

PESTE 10.000 DE OAMENI LA SĂRBĂTOAREA FLORILOR DIN CURTENI

La Curteni, Sântana de Mureș, a avut loc duminică Sărbătoarea Florilor, organizată de Asociația Mercur Creativ și Primăria Sântana de Mureș. Cristina Manoilă, președintele asociației organizatoare, a declarat pentru “Cuvântul liber” că la manifestare au participat peste 10.000 de oameni care s-au bucurat din plin de oferta celor 35 de producători locali de flori, din Curteni, Chinari și Sântana de Mureș. Aceștia au oferit participanților sute de specii de flori. Copiii prezenți la manifestare au avut ocazia, în cadrul unor ateliere, să învețe să planteze flori, pe care le-au și putut lua acasă.

Pe lângă standurile producătorilor locali de flori au fost prezenți la manifestare producători de sucuri, băuturi sau cosmetice, care folosesc ca și materie primă tot florile.

Evenimentul a avut și o componentă artistică, pe scena amenajată evoluând Nelu Șopterean, Costi Dumitru, precum și elevi ai Școlii Populare se Artă din Târgu-Mureș.

Organizatorii au surprins vizitatorii evenimentului și cu un balon cu aer cald, căutat de cei prezenți pentru priveliștea de neuitat de la înălțime.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu