“PENTRU AGRICULTORI, DORINȚELE DEVIN FERME”

Distribuie pe:

Cu sprijinul fundației Civitas și RAF, prin programul “Creștem prin educație agricolă”, la Colegiului Agricol “Traian Săvulescu” din Tg. Mureș se derulează, zilele acestea, proiectul de vizită de studiu, intitulat “Pentru agricultori, dorințele devin ferme”. Se dorește creșterea numărului de absolvenți care să își inițieze și să își dezvolte propriile afaceri în domeniul agricol, scopul proiectului fiind completarea pregătirii teoretice a elevilor cu aplicații practice observate și realizate de elevi în vizita de studiu. Este al patrulea an în care elevii Colegiului participă la vizite de studiu ce urmăresc lanțul valoric, de la “furcă la furculiță”, urmărind calea pe care o are un produs din momentul în care se naște, până este vândut, cu accent asupra oportunităților de viitor pe care învățământul agricol le oferă.

Anul acesta, beneficiarii direcți sunt cei 20 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, de la specializările Tehnician veterinar și Tehnician în agricultură/agroturism, profesorii însoțitori și cei implicați în proiect, dar și părinții elevilor și, de ce nu, întreaga comunitate. Sunt programate vizite la o fermă de porci din com. Suplacu, abatorul Petry din Tg. Mureș, magazinul muzeu Petry și DSVSA Tg. Mureș. Activitățile vor urmări lanțul valoric al unui produs agricol. Se va începe cu producția în domeniul zootehnic și se va continua cu procesarea produselor zootehnice, marketingul produselor zootehnice, oportunități de viitor în zootehnie, aflăm de la prof. Melinda Crăciun.

Proiectul se va încheia cu evenimentul de diseminare, care va avea loc în 18 mai, în Sala Festivă a Colegiului, de la ora 12.30. (B.L.)

Lasă un comentariu