RECUNOȘTINȚĂ - CONF. DR. EUGENIU NISTOR, LA CEAS ANIVERSAR

Distribuie pe:

În 13 mai 2022, conf. dr. Eugeniu Nistor, cercetător științific, scriitor, publicist, editor, a împlinit vârsta de 65 de ani. Cu această ocazie, îi transmitem “La mulți ani!”, urări de sănătate, mult respect și prietenie.

Este licențiat în filozofie, studii postuniversitare de comunicare și relații publice, doctorat în filozofie la Universitatea din București, este lector universitar la Facultatea de Științe și Litere a Universității “Petru Maior” din Târgu-Mureș, cercetători științific la Institutul de Cercetări Socio-umane “Gh. Șincai” al Academiei Române, conduce editura Ardealul, director fondator al revistei “Târnava și Izvoarele

filosofice”. Este membru titular al Uniunii Scriitorilor și în comitetul de conducere al filialei Târgu-Mureș, membru al Societății Române de filozofie. Din 2016 este primit în colectivul de cercetare al Institutului de Filozofie și Psihologie “C. Rădulescu Motru” al Academiei Române, unde se ocupă de curentul iluminist din Transilvania și de filosofia lui Lucian Blaga. În perioada din urmă a participat cu studii și cu diferite comunicări științifice la simpozioane, festivaluri naționale și internaționale pe teme de literatură și filozofie. Este participant activ și ca moderator, membru în juriu, președinte, premiat la diferite simpozioane și festivaluri din țară și străinătate.

Este născut în cea mai frumoasă localitate de pe râul Mureș, în satul Giuluș, comuna Ogra, județul Mureș, unde a făcut și studiile gimnaziale, iar cele de liceu la Târgu-Mureș. A debutat cu primele poezii în Revista “Vatra”, “Prin ochii mei”, în 1976. A colaborat, publicând poezii, articole, eseuri, la o serie de reviste și publicații culturale, obținând mai multe premii la concursurile regionale.

Publică cărți, poezii frumoase pentru noi, ca: “Primăvara pe bicicletă albastră”, “Elegii transilvane”, “Glosele râului”, “Lacrimi și flori”, “Izgonirea din rai”, “Golfuri și melancolii”, “Îndepărtatele coline”, “Prolegomenele inimii” etc., toate poeziile atrag rădăcinile și seva din colinele Ardealului, locul copilăriei, al satului Giuluș, din amintirile fermecate al satului natal, gândind mereu la iarba verde de acasă, la ulciorul și coasa, la dealul și ulița satului, la moși și strămoși, întotdeauna se simte acasă, la Giuluș, precum scrie și în poezii.

Colegii de breaslă

Lasă un comentariu