POLIȚIA LOCALĂ TÂRGU-MUREȘ A DESCHIS 10 BIROURI PENTRU RESPONSABILII DE CARTIER

Distribuie pe:

- această structură aduce polițiștii locali mai aproape de cetățeni, de asociațiile de proprietari -

A trecut o lună și jumătate de când Direcția Poliției Locale Târgu-Mureș a reînființat posturile de responsabili de cartiere. Această structură a Poliției Locale este menită să fie mai aproape de nevoile cetățenilor. “Am reînființat această structură la solicitarea asociațiilor de proprietari și a Primăriei Târgu- Mureș. Cu sprijinul Consiliului Local Târgu-Mureș și al SC Locativ SA, am deschis 10 birouri care vor deservi responsabilii de cartier, în tot atâtea zone din municipiu”, a declarat, pentru “Cuvântul liber”, Raul Matiș, directorul executiv al Poliției Locale Târgu-Mureș.

Cele 10 birouri ale responsabililor de cartier sunt deschise în următoarele zone: Centru - la Teatrul de Vară, Cornișa - Casa de Cultură Mihai Eminescu, Tudor - zona Diamant la Taxe și Impozite, Pandurlor - în Valea Rece la blocuri, Dâmbu Pietros - lângă piața agro-alimentară, Mureșeni - Cugir 10, Ady - container lângă locul de joacă, Unirii - str. Decebal nr. 42, Aleea Carpați - internatul Colegiului Agricol, Belvedere - blocul ANL.

Polițiștii locali care activează în această structură sunt coordonați de șeful Biroului de Ordine Publică 2, Petru Blaga. Acesta a declarat pentru cotidianul nostru faptul că “încă de la începutul acesteI activități am stabilit o legătură strânsă cu președinții asociațiilor de proprietari aceștia apelând la noi cu încredere pentru rezolvarea problemelor curente”. Conform coordonatorului acestei activități a Poliției Locale, cele mai multe sesizări privesc probleme legate de depozitarea ilegală de deșeuri, de păstrarea liniștIi și ordinii publice, de întreținerea spațiilor verzi sau autoturisme abandonate. La rândul lor, polițiștii locali colaborează, pentru rezolvarea situațiilor ivite, cu alte instituții publice, cu direcții și servicii din cadrul Primăriei, Poliția Municipiului Târgu-Mureș. “Pe lângă colaborarea constantă cu președinții asociațiilor de proprietari, am stabilit legături și cu instituțiile de învățământ din cartiere, cu instituțiile de cult, precum și cu alte entități publice sau private pentru a cunoaște cât mai bine, tot timpul, realitatea din acea zonă a orașului”, a mai spus Petru Blaga.

Târgumureșenii pot sesiza Poliția Locală prin telefon la nr. 0265/25.07.60 - ofițerul de serviciu, la Dispeceratul Integrat de Urgență “112” sau prin whatsapp, la nr. 0723/30.71.26.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu