PROTEST - DEZVELIREA GRUPULUI STATUAR “ȘCOALA ARDELEANĂ” VA AVEA LOC ÎN 22 IUNIE!

Distribuie pe:

Aflăm recent faptul că dezvelirea Grupului Statuar “Școala Ardeleană” anunțată de către administrația Municipiului Târgu-Mureș pentru data de 13 mai anul curent a fost mutată în data de 22 iunie 2022, în apropierea Zilelor Târgumureșene. Regretabil faptul că aceste vești nu sunt comunicate din timp, și mai regretabil că nu se realizează o promovare adecvată evenimentelor cu semnificație marcantă pentru comunitatea românească din Târgu-Mureș.

Un eveniment oricum amânat, având în vedere termenul de finalizare al amplasării statuii inițial votat de către Consiliul Local la 30 martie s-a decalat cu câteva săptămâni, constatăm că se are în vedere o nouă amânare, timp de două luni. Este jignitoare însă starea de fapt întrucât grupul statuar va sta două luni de zile învelit în saci de nailon, complet inestetici și fără niciun temei. Solicităm totuși o rezolvare mai elegantă a acestei situații, întrucât această stare de fapt prelungită, respectiv acoperirea monumentelor românești cu saci de gunoi nu poate decât să denote lipsă de respect și recunoștință.

De asemenea, sperăm că administrația va avea responsabilitatea și conștiința de a invita la momentul dezvelirii reprezentanți ai ambelor biserici românești, ortodoxă și greco-catolică, întrucât astfel de momente trebuie să unească comunitățile, iar nu să dezbine sau monopolizeze. De asemenea, ar fi de bun augur invitarea la cuvânt a reprezentanților asociațiilor culturale românești din Târgu-Mureș, organizații care încă mai țin flacăra culturii naționale aprinsă în orașul nostru.

Totodată, atragem atenția asupra amplasării statuii lui Nicolae Bălcescu pe Bulevardul Cetății, conform hotărârii de consiliu local votată și aprobată de către administrație, termenul stabilit fiind cel de 30 august, așadar ne despart numai câteva luni până la acel moment, iar lucrările în acest sens nu par a evolua în ritmul necesar.

Grupul Civic al Asociațiilor “Mureș 1918”

Sursa foto: G4media.ro

Lasă un comentariu