LUPTĂTORII TÂRGUMUREȘENI, MEDALIAȚI LA NAȚIONALE

Distribuie pe:

Cluburile de lupte libere ACS BSG Tg. Mureș și CSS Tg. Mureș au ocupat primele două locuri în clasamentul final al Campionatului Național rezervat sportivilor sub 15 ani, competiție ce a avut loc la Tg. Mureș.

ACS Lupte BSG s-a clasat pe prima poziție în ierahia cluburilor, cu un total de 140 de puncte. David Metea, Ionuț Goran și Sorin Bălan au cucerit medaliile de aur la categoriile lor de greutate, Antonio Soare, Sövér Hanna și Andrei Andrușcă au luat argintul, iar Andrei Covalschi și-a adjudecat medalia de bronz. De la același club, o prestație bună a avut și Fûlöp Jenõ, clasat pe locul 5.

CSS Tg. Mureș a terminat pe doi în ierarhia cluburilor, cu 111 puncte. Pentru CSS, Yannis Man a cucerit o medalie de aur, Denis Sămărghițan și Vlad Popescu au luat argintul, iar Gabriel Man și Darius Moldovan au fost medaliați cu bronz. De la același club, Kelemen Mark a ocupat locul V la categoria sa de greutate.

În clasamentul cluburilor la lupte libere, pe locul III s-a clasat CSS Odorheiu Secuiesc, iar CSS Reghin și CS Mureșul Tg. Mureș au terminat pe locurile VI, respectiv VII.

ISTVAN KOVACS A FOST DELEGAT LA FINALA CONFERENCE LEAGUE

Centralul român Istvan Kovacs a fost delegat, împreună cu brigada sa, la finala UEFA Europa Conference League, informează FRF.

În ultimul act programat miercuri, 25 mai, de la ora 22.00, se vor întâlni AS Roma (Italia) și Feyenoord (Olanda). Partida se va disputa pe Arena Kombëtare din Tirana, Albania.

ROMÂNCE, LA MONDIALELE DE BOX

La Istanbul, în aceste zile, au loc Campionatele Mondiale de box, rezervate fetelor, competiție la care România participă cu 5 sportive. Una dintre acestea, veterana Steluța Duță, în vârstă de 40 de ani, medaliată cu argint la Mondialele din 2006, 2008 și 2010, a fost învinsă în primul tur al categoriei 48 kg, de o pugilistă din India.

Celelalte reprezentante ale României sunt Claudia Nechita (57 kg), Lăcrămioara Perijoc (54 kg), Eugenia Anghel (50 kg) și Alexandra Maria Petcu (81 kg).

Ultima dintre acestea este calificată direct în sferturile de finală, unde va lupta la 16 mai contra polonezei Olivia Toborek. În cazul unei victorii, Alexandra Petcu s-ar califica în semifinale, fapt ce i-ar asigura medalia de bronz.

Competiția de la Istanbul este dotată cu premii totalizând 2,4 milioane de dolari.

UNITED GALAȚI, CAMPIOANĂ LA FUTSAL

Finala Ligii I de futsal, dintre Autobergamo Deva și CS United Galați, s-a decis după regula “trei din cinci întâlniri”, fiind câștigată, cu 3-1 scor general, de gălățeni.

Partidele 3 și 4 au avut loc în Sala Sporturilor “Dunărea” din Galați, unde gazdele s-au impus cu 5-2 (luni, 9 mai) și cu 4-3 (marți, 10 mai).

Primele două meciuri au fost găzduite de Sala Sporturilor din Deva și s-au încheiat astfel: 4-2 pentru Autobergamo (marți, 3 mai) și 6-5 pentru CS United (miercuri, 4 mai).

DINAMO BUCUREȘTI A PRIMIT MEDALIILE DE CAMPIOANĂ LA HANDBAL DUPĂ VICTORIA CU STEAUA

Echipa de handbal masculin Dinamo București a învins, miercuri, pe teren propriu, formația Steaua București, în aplauzele propriilor fani, și a primit medaliile și tricourile de campioană națională în sezonul 2021-2022. Este al 18-lea titlu național din palmaresul clubului dinamovist, iar ultimele șase sunt consecutive.

Dinamo București s-a impus în fața Stelei, cu scorul de 30-24, în meci contând pentru etapa a XXV-a a Ligii Naționale, penultima a sezonului. Cu 67 de puncte, față de Steaua cu 56, pe locul 2, Dinamo este campioană națională de câteva etape și va evolua, din nou, în Liga Campionilor.

AJAX AMSTERDAM A CÂȘTIGAT TITLUL CU NUMĂRUL 36, ÎN OLANDA

Ajax Amsterdam a câștigat, miercuri, titlul cu numărul 36 în istorie, al doilea consecutiv, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (3-0), pe Heerenven, în etapa a XXXIII-a a Eredivisie.

Au marcat: Tagliafico `19, Berghuis '33, Haller '38 (p), Brobbey '85, Alvarez '90. În aceeași etapă, penultima, rivala PSV Eindhoven a trecut, tot pe teren propriu, cu scorul de 3-2, de Nijmegen.

Înaintea ultimei etape, Ajax are 82 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de PSV, care a acumulat 78 de puncte. Echipa din Amsterdam va evolua în grupele Ligii Campionilor, iar cea din Eindhoven, în preliminariile Champions League.

Antrenorul formației Ajax, Erik ten Hag, va părăsi campioana în această vară, pentru a prelua formația Manchester United.

                                                                                                                                                                                                                                SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu