TÂRGUL CETĂȚII, BUNĂTĂȚI ȘI CADOURI

Distribuie pe:

Ne pregătim de cea de-a 20-a ediție a Târgului Cetății și a doua din acest an. Evenimentul va avea loc în perioada 13-15 mai, pe Piațeta Cetății Târgu-Mureș.

Pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, dulcețuri, miere, murături, dulciuri, prăjituri, conserve, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri și altele, artizani autentici aduc la târg bijuterii, lumânări, lavandă, cosmetice naturale. Și pentru că e sezon de înfrumusețare a balcoanelor și grădinilor, plante de sezon și cele aromatice au un loc aparte la târgul din această lună. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Covasna, Sibiu și Cluj.

La mare căutare, primăvara, la Târgul Cetății sunt sparanghelul verde, rubarba și cruditățile. De aceea, vor fi amenajate mai multe standuri unde doritorii le pot achiziționa direct de la producătorii mureșeni.

Păstram tradiția deschisă în urmă cu o lună, aceea de a amenaja și un stand cu mâncare gătită. Iubitorii sarmalelor ca la mama acasă, făcute din ingrediente locale, vor putea să le savureze pe loc sau să le ia la pachet.

Programul târgului este următorul: vineri, 11.00-20.00, sâmbătă, 10.00-20.00, iar duminică, 10.00-19.00.

Și în acest an, Târgul Cetății îți propune să sprijine și să promoveze artizanii și producătorii locali autentici și să încurajeze consumul de produse alimentare locale. Târgul Cetății este organizat de Asociația Mercur Creativ în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureș.

CRISTINA MANOILĂ, Event manager

Lasă un comentariu