Din 16 mai, FĂRĂ MĂȘTI ÎN AEROPORTURILE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

Distribuie pe:

Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) și Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC), citate de news.ro, au anunțat ridicarea, începând de luni, 16 mai 2022, a măsurii purtării obligatorii a măștii anticovid în avioane și pe aeroporturile din Ununea Europeană (UE). Actualizarea Protocolului Comun de Securitate Sanitară a Aviației are la bază cele mai noi evoluții ale pandemiei Covid-19 (nivelul vaccinării anticovid și dobândirea pe cale naturală a imunității), dar și ridicarea restricțiilor într-un număr tot mai mare de state membre UE.

În afară de renunțarea la măștile de protecție, se relaxează și măsurile cele mai dure, în vederea unei ușurări a poverii suportate de industria aeriană, însă se mențin unele măsuri adecvate.

“Începând de săptămâna viitoare, măștile faciale nu vor mai fi obligatorii la călătoria cu avionul în toate cazurile, aliniindu-se în linii mari exigențelor în schimbare ale autorităților naționale din întreaga Europă privind transportul public.

Pentru pasageri și echipaje este un pas mare înainte în normalizarea călătoriei cu avionul. Însă este necesar ca pasagerii să se comporte în mod responsabil și să respecte alegerea celorlalte persoane din jurul lor. Un pasager care tușește și strănută trebuie să ia în calcul să poarte o mască, pentru liniștea celor așezați în apropiere.

Riscurile există în continuare, însă am observat că intervenții nefarmaceutice și vaccinurile au permis vieții noastre să înceapă să revină la normal. Purtarea obligatorie a măștii nu mai este recomandată în toate situațiile, însă este important să reținem că o distanțare fizică și o bună igienă a mâinilor este una dintre cele mai bune metode de reducere a transmiterii Covid-19.

Este necesar ca regulile și cerințele statelor de plecare și de sosire să fie respectate și aplicate în mod consecvent, iar operatorii turistici să aibă grijă să informeze pasagerii cu privire la orice măsură în timp util.

Aceste noi recomandări cu privire la masca de protecție anticovid urmează să intre în vigoare la 16 mai, însă regulile urmează să difere, în continuare, în funcție de companiile aeriene. De exemplu, zborurile către și dinspre destinații unde purtarea măștii este obligatorie în transportul în comun este necesar să încurajeze purtarea măștii în funcție de recomandările respective”, precizează cele două instituții europene. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu